Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije podmetnut

Neugašeni žar na unutarnjem ložištu uzrok požara na Plitvicama

požar,plitvice (1)
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
02.05.2012.
u 10:36

U potpunosti je izgorjela konstrukcija krovišta, krovni pokrov i kompletan inventar unutar restorana.

Veliki požar u restoranu Lička kuća u Nacionalnom parku Plitvička jezera nije podmetnut. Vještačenjem je utvrđeno da je uzrok požara neugašeni žar na ložištu u donjem dijelu restorana koji požar nije zahvatio.

Naime, utvrđeno je da požar buknuo "zbog prijenosa topline s ventilacijskog kanala iz nape otvorenog ložišta u donjoj etaži restorana na strop drvene konstrukcije", kaže se u priopćenju ličke policije.

Lička kuća na obje etaže ima otvoreno ložište na kojem se za brojne goste pripremaju razni lički specijaliteti, a čini se da je ostavljeni žar kroz ventilaciju zahvatio drvenu konstrukciju krova te izazvao požar u kojem je u potpunosti izgorjela konstrukcija krovišta, krovni pokrov i kompletan inventar restorana.

Očevid je izvršila općinska državna odvjetnica iz Gospića uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" i policijskih službenika PU ličko-senjske.

Požar je izbio u ponedjeljak oko 6 sati, a ugasili su ga pripadnici JVP-a Plitvička jezera, vatrogasne postrojbe u gospodarstvu NP "Plitvička jezera", DVD-a Drežnik Grad i DVD-a Rakovica.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
james49
11:58 02.05.2012.

Nije mi jasno, kako zaostali žar sa otvorenog ložišta u donjoj etaži restorana, na kojem inače tokom dana gori gotovo otvoreni plamen, može uz pomoč ventilacije, koja isto tako tokom dana sigurno prenosi više topline nego sa žara, stvoriti količinu topline na strop drvene konstrukcije koja bi tu drvenu konstrukcju zapalila. Ili je novinar nešto krivo čuo, ili je policija napušena. A Lička kuća je prije kratkog vremena renovirana!

JA
jamanuša
14:05 02.05.2012.

nije to bila sušara za meso pa da ventilacija nije izvedena izvan objekta puno mozgonja a malo pravih.

BE
belimo
17:45 02.05.2012.

Svašta....nemoguće je da se to desi uz tolike projektante, nadzorne inženjere,protupožarne inspektore i voditelje građenja. Nekoga od te ekipe treba zatvoriti ili mu javno poderati diplomu......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije