Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama kraj zadra

Netom prije potonuća s ribarice spasili četiri člana posade

brodica
Duško Marušić/Pixsell
16.06.2012.
u 17:57

Poziv za pomoć uputio je oko 12 sati Lučkoj kapetaniji Zadar zapovjednik ribarice nakon što je uočio prodor morske vode u pramčani dio ''Bonite''.

Četiri člana posade spašena su netom prije potonuća 15-metarske ribarice ''Bonita'' koje se dogodilo u subotu oko 13.30 sati, tri nautičke milje od otočića Sestrica u zadarskom arhipelagu.

Poziv za pomoć uputio je oko 12 sati Lučkoj kapetaniji Zadar zapovjednik ribarice nakon što je uočio prodor morske vode u pramčani dio ''Bonite''. Brodica kapetanije i plovilo vatrogasaca sa pumpama za ispumpavanje mora odmah su se uputili na poziciju ribarskog broda. Do dolaska kapetanije i vatrogasaca, članovi posade s „Bonite“ prekrcali su se na ribarski brod „Virginija“ koji se nalazio u bilizini.

''Virginija'' je „Bonitu“ uzela u tegalj no ona je brzo potonula, a uslijed pucanja konopaca zapovjednik „Virginije“ zadobio je lakše ozljede. Za ozlijeđenog je odmah organizirana hitna medicinska pomoć u Luci Gaženica, a kasnije je utvrđeno da je brodica poponula na 90 metar dubine.

Ključne riječi

Komentara 8

TR
Trucker
19:17 16.06.2012.

Ja se uopće ne čudim potonuću, tim više što je potonula na 90m ......bit će da je dobro osigurana i sad dostojno pokopana! Nije se isplatila više!

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
19:27 16.06.2012.

. ..Puškaranje TaLLijana(KFOR)na Naše KKomUUnisTTe U ZZubnom Potoku(KKosovo)imade svo"YU cijenu-GRUU ode i TaLLijanSSki ribarski brod"BONita"oko Zadra. ..CeSSna 172. ..

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
18:19 16.06.2012.

Pa kako su ih spasili netom prije potonuća ako su spasitelje čekali na drugom brodu koji se nalazio u blizini? Neki put se pitam idu li novinari u ikakvu školu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije