Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam

Netanyahu za napade na izraelska veleposlanstva optužio Iran

izreael
Reuters/PIXSELL
Autori: Luka Capar, ba/VLM
13.02.2012.
u 13:28

Izrael je u svojim veleposlanstvima diljem svijeta podigao sigurnosne mjere na najvišu moguću razinu

Izraelska veleposlanstva u Indiji i Gruziji u ponedjeljak su bila mete bombaških napada, prenosi Reuters, a izraelski premijer benjamin Netanyahu za napade je optužio Iran, nazvavši tu zemlju najvećim poticateljem terora u svijetu.

- Svjedočili smo pokušajima da se naudi Izraelcima u Azerbejdžanu i Tajlandu. Svi su ovi incidenti zaustavljeni uz pomoć lokalnih vlasti - rekao je Netanyahu.

Ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman rekao je kako Izrael točno zna tko je kriv za bombaške napade, te da će Izrael nastaviti surađivati s lokalnim vlastima na rješavanju zločina.

Prema podacima izraelskog ministarstva vanjskih poslova, bomba postavljena u automobil izraelskog veleposlanstva u New Delhiju eksplodirala je i ranila jednu ženu koja je prevezena u bolnicu i zasad se ne zna je li teže ili lakše ozlijeđena.

– Jedan je napad uspio, a drugi je spriječen u pokušaju. Gruzijska policija uspješno je deaktivirala bombu u automobilu veleposlanstva u Tbilisiju – izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Paul Hirschson.

Dodao je da izraelski veleposlanik u Indiji nije ozlijeđen.

Izrael je u svojim veleposlanstvima diljem svijeta podigao sigurnosne mjere na najvišu moguću razinu. Kao mogući motiv napada navodi se godišnjica smrti vođe Hezbolaha Imada Moughniyeha koji je ubijen po nalogu Izraela, a sumnja se da bi iza napada mogao stajati i Iran, kao osveta za nekoliko ubijenih iranskih znanstvenika koji su radili na razvoju nuklearnog programa.

Teheran, naime, smatra da iza tih ubojstava stoji Izrael.

Komentara 91

ST
Startrack
15:01 13.02.2012.

Patria nemoramo se vracat u 80te, Rjecki terorista je jos prije godinu dana prijetio Hrvatskoj iz Irana.

PR
&primjedba
15:53 13.02.2012.

mozda je stiglo vrijeme da se testiraju... jedna ili dvije **bunker buster** bombe na mjestima gdje je \'ukopan\' Nassrallah i drustvo ...

ST
Startrack
15:00 13.02.2012.

Jedva cekam kad cemo napast na Iran. Pozdrav Izraelu cuvaru krscanskih svetinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije