Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRITANCI PODUPIRU NUKLEARNI SPORAZUM

Netanyahu pozvao 'odgovorne zemlje' da uvedu sankcije Iranu: 'Žele uništiti Izrael, otvoreno to govore'

theresa may benjamin netanyahu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
06.02.2017.
u 19:03

Netanyahu je u ponedjeljak u Londonu pozvao "odgovorne zemlje" da slijede primjer SAD-a u zahtjevu da se uvedu nove sankcije Iranu.

Britanska premijerka Theresa May rekla je svom izraelskom kolegi Benjaminu Netanyahu da Britanija podupire nuklearni sporazum s Iranom, ali da treba biti oprezan zbog destabilizirajućeg ponašanja Irana u regiji, rekao je u ponedjeljak njezin glasnogovornik.

"Premijerka je dala jasno do znanja da podupiremo dogovoreni nuklearni sporazum", rekao je glasnogovornik upitan razmatra li London nove sankcije protiv Teherana.

"Sada ga je potrebno na odgovarajući način provesti, no također trebamo biti na oprezu zbog destabilizirajućih aktivnosti Irana u regiji", dodao je.

Netanyahu je u ponedjeljak u Londonu pozvao "odgovorne zemlje" da slijede primjer SAD-a u zahtjevu da se uvedu nove sankcije Iranu. 

"Iran želi uništiti Izrael, otvoreno to govori. Želi osvojiti Bliski istok, prijeti Europi, prijeti Zapadu, prijeti svijetu i upućuje provokaciju za provokacijom. Zato pozdravljam inzistiranje predsjednika Trumpa na novim sankcijama Iranu. Druge zemlje trebale bi ga slijediti, posebno odgovorne zemlje", rekao je tijekom sastanka s britanskom premijerkom.

"Želim vam govoriti o načinu na koji se možemo pobrinuti da agresija Irana ne prođe bez odgovora", dodao je.

Američki potpredsjednik Mike Pence savjetovao je u nedjelju Iranu da ne "testira odlučnost" SAD-a, koji je upravo usvojio nove mjere koje sankcioniraju iransko testiranje balističkih projektila.

"Iran bi trebao pogledati kalendar i shvatiti da je u Ovalnom uredu novi predsjednik. I ne bi trebao testirati odlučnost tog novog predsjednika", rekao je u razgovoru za ABC News.

Američki ministar obrane James Mattis također je u subotu u Tokiju izjavio da je Iran država koja najviše podupire terorizam.

Iran je u ponedjeljak objavio da nedavno probno lansiranje rakete nije bila poruka novom američkom predsjedniku niti da su ga time htjeli testirati.

>> Iran uzvraća udarac Trumpu zbog zabrane ulaska u SAD

Komentara 3

SA
Sale7
19:44 06.02.2017.

Sankcije Izraelu zbog terora nad Palestincima!!

MX
Mister X
19:29 06.02.2017.

Neće se direktno rat sa Rusijom jer nema argumenata a i preopasno nema razloga nego sa njegovim "prijateljem" koji eto ne radi nikome ništa ali znamo da se ratovati mora tamo i sada se nakon porobljavanja i rasturanja Afganistana Iraka Iraka Sirije Libije mora nači novi zločesti neprijatelj "teoretski navodno ugroženoga slabog" Izraela ! ( osiguran samo sa 400 atomskih bombi !) !

MX
Mister X
19:31 06.02.2017.

"Želim vam govoriti o načinu na koji se možemo pobrinuti da agresija Irana ne prođe bez odgovora", Bez komentara !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije