Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obama i Netanyahu

Netanyahu odbio Obamin prijedlog o granici Palestine iz 1967.

obama
Reuters
20.05.2011.
u 20:32

Izraelski premijer je izjavio da je njegova zemlja spremna na određene ustupke, ali da nema govora da pristane na granice iz 1967. godine

Američki predsjednik Barack Obama i izraleski premijer Benjamin Netanyahu potvrdili su kako između njih  postoje ozbiljne razlike kada je riječ o mirovnom procesu na Bliskom istoku. Oni su se sastali samo dan nakon što je Obama održao govor u kojemu se založio za neovisnu Palestinu u granicama prije izraelske okupacije 1967. godine.

Obama je naglasio  kako postoje razlike između dvije zemlje po pitanju buduće palestinske države, ali da se takvi sporovi događaju "između prijatelja" . Istinski mir, nastavio je, može se postići jedino ako Izraelu bude dopušteno  da se brani od prijetnji.

Netanyahu je nakon sastanka izjavio da je Izrael spreman na određene ustupke, ali da nema govora da pristane na granice iz 1967. godine. On smatra da su takve granice opasne za sigurnost Izraela. Netanyahu je još rekao  da cijeli mirovne naprore Obame te da "Izrael želi mir".

Ključne riječi

Komentara 27

OB
-obrisani-
20:23 21.05.2011.

Kakvo sad mijenjanje granica kad svi mozemo u svoje jazbine?!

Avatar vitez
vitez
20:45 20.05.2011.

Zanimljivo da sveprisutni Golsteini šute o ponašanju Židova i Izraela prema Palestincima..To nije holokaust!! Jer tamo ne stradavaju Židovi nego Palestinci. To me podsjetilo kada se Goldstein usprotivio u jeku srpske agresije na Vukovar i svu patnju toga grada..netko je u medijima nazvao holokaust...javio se Goldstein i protestirao jer se oskvrnjuje pojam holaokausta. Zgadio mi se tada otac i sin Goldstein koji sole pamet Hrvatima o njihovoj povijesti i NDH kada je hrvatski narod poput Palestinaca sada u očaju tražio saveznika da konačno ostvari svoju slobodu i našao ga u najjačem tada sustavu Hitleru i Njemačkoj...i to je krimen hrvatskog naroda za Goldsteina. Njemu je Tito heroj, a Pavelić zločinac, iako je Tito odgovoran za 200 tisuća pobijenih na križnim putevima..po logorima tadašnje SFRJ...A Palestinci za Goldsteine i ne postoje..

KI
kiwi2
07:26 21.05.2011.

. .Bure baruta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije