Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nesuđena potpredsjednica: Zašto Snježana Vasiljević nije prošla u Plenkovićevu Vladu?

Manjine su se, naime, i do sada žalile kako teško dolaze do realizacije svojih projekata, iako imaju državne tajnike i druge dužnosnike u resorima od životne važnosti za njihove birače.
14. srpnja 2020. u 10:09 26 komentara 18388 prikaza
Snježana Vasiljević
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Potpredsjednik nove vlade Andreja Plenkovića za društvena pitanja i ljudska prava bit će Boris Milošević. Jučer je tako odlučilo Predsjedništvo SDSS-a, stranke kojoj je u dogovoru svih osam zastupnika nacionalnih manjina prepuštena jedina manjinska pozicija u budućoj vladi.

Premijer Andrej Plenković sastao se sa slovenskim kolegom Janšom Spajanje ministarstva Plenković najavio manju vladu i poručio: Milošević može dati doprinos

Proteklih dana u HDZ-u se moglo čuti kako očekuju da će se na toj funkciji naći Snježana Vasiljević, SDSS-u bliska izvanredna profesorica na zagrebačkom Pravnom fakultetu. Ta je opcija, očito, u međuvremenu otpala, a stranka je vjerojatno zaključila kako će imenovanjem svog izabranog zastupnika dati dodatnu težinu funkciji koja će sa sobom nositi zasad maglovite ovlasti.

Manjine su se, naime, i do sada žalile kako teško dolaze do realizacije svojih projekata, iako imaju državne tajnike i druge dužnosnike u resorima od životne važnosti za njihove birače. Kao jedan od ključnih problema isticao se izostanak koordinacije na razini vlade pa se nakon Miloševićeva imenovanja može očekivati da će se novi potpredsjednik Vlade snažno posvetiti koordinaciji ovih, projekata vezanih uz Vladin Ured za udruge i sl.

 

Blagajnička ladica
Prijedlog na stolu
U Hrvatskoj se uvodi novi porez. Stupa na snagu početkom iduće godine
Rješenja za korekciju dioptrije u svakoj životnoj dobi
 • Čedolovac:

  Starac, bicikl, zmija? Prvo što vidiš na slici otkriva tvoju osobnost!

 • Avatar drug Joža
  drug Joža:

  Krajnje vrijeme je da se ukinu zastupnici manjina jer to nije uobičajeno u svijetu. Ovdje manjine odlučuju o većini što je krajnje bezobrazno. Jel Hrvati u Srbiji imaju svoje zastupnike. E moj Plenkoviću što ne tražiš reciprocitet? Njemu su bliži ... prikaži još! SDSS nego neke druge hrvatske stranke. Žalosno.

 • PrimoracRi:

  Možda je u rodu sa kapetanom dragišom. Isto prezime ali nije ime.