Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAG Lokalne otočne vlasti zabranile su zbog nestašica zalijevanje vrtova i pranje vozila

Nestrpljivi su već napustili otok

dal-pov-txt.jpg
import
26.07.2006.
u 19:31

Više od stotinu turista od subote je otišlo iz mjesta Mandre u općini Kolan na Pagu, koje je gotovo stalno bilo bez tekuće vode. Hrvoje Paladina, vlasnik turističke agencije Đuza, kazao je kako su ih brojni iznajmljivači i gosti pitali dokad je neće biti.

Nestrpljiviji su otišli. Direktor Komunalnoga društva grada Paga Ante Fabijanić jučer je potvrdio kako bi tijekom noći u Mandrama trebao pristati vodonosac HRM-a s 270 prostornih metara vode koji će privremeno riješiti problem. – Količine kojima otok raspolaže bitno premašuju potrebe 7500 stalnih stanovnika, no problem je u ljetnim špicama, kad je ovdje i 60 tisuća ljudi. Suočeni s katastrofom, lokalne vlasti su zabranile zalijevanje vrtova i pranje vozila te od ponedjeljka uveli redukcije na otoku od 13 do 16 sati.

Zahvaljujući vlastitim izvorima, Povljana i Pag zasada imaju manje problema, što nije slučaj s općinom Kolan i osobito Novaljom, u kojoj su sagrađeni nebrojeni apartmani – kazao je A. Fabijanić najavivši dovršetak projekta za dodatnih 100 litara vode u sekundi do sljedećeg ljeta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije