Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRODUŽENJE PRAZNIKA

Nestašica plina mogla bi razveseliti samo đake

08.01.2009.
u 15:42

Nestašica plina trese cijelu Hrvatsku, čak i Rijeku, premda se potrošači opskrbljuju iz nalazišta u sjevernom jadranu. I dok odrasli pomno slušaju sve vijesti, učenici se potajno nadaju da će se obistiniti poznata narodna izreka - u svakom zlu ima nešto dobro - i da će im biti produženi zimski školski praznici. Jasna Blažević, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Primorsko-goranske županije, i Edita Stilin, članica Gradskog poglavarstva zadužena za odgoj i obrazovanje, pojašnjavaju da to ne ovisi o jedinicama lokalne i regionalne uprave nego o Ministarsrvu znanosti, obrazovanja i sporta.

- Čekamo odluku ministra, a na nama je da je provedemo. Budu li zimski školski praznici produženi u hrvatskim školama, bit će i u našima, premda se u rijetko kojoj kao energent koristi plin, rekle su nam sugovornice.

Kad je riječ o Županiji kao osnivaču škola, samo dvije su prebačene na plin.

- To su osnovne škole u Kostreni i Viškovu, a ostale imaju kotlovnice na loživo-ulje, kaže Jasna Blažević.

U Rijeci je slična situacija.

- Većina škola koristi loživo-ulje, a mislim da ih je samo pet koje su priključene na kotlovnice centralnog grijanja, ovisno o plinu, rekla je Edita Stilin.

Prema posljednjoj vijesti, odluka će biti dosesena u subotu, što znači da se ipak valja pripremati za školu, a za početak radovanja nije nikad kasno.

Premda se Riječani ne moraju brinuti zbog nestašice kao stanovnici kontinetalnog dijela Hrvatske, ipak je u Energu napravljen prioritetni plan distribucije pa će u slučaju nestašice plin dobivati prije svega zdravstvene ustanove, vrtići, koji se jednostavno ne mogu zatvoriti, pa škole i domaćinstva, a nestašicu bi mogla osjetiti industrija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije