Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pao s broda?

Nestao pomorac iz RH – pretražuju otvoreno more pokraj Tajvana

brod
afp
28.11.2012.
u 12:31

Brod Maja Lošinjske plovidbe bio je na putu u Kinu kad se konobar V. M. (50) nije pojavio na radnom mjestu

Hrvatski pomorac V. M. (50) nije se jutros pojavio na svom radnom mjestu konobara na brodu Maja Lošinjske plovidbe koji plovi prema Kini. Kako na brodu nije pronađen, zapovjednik je podigao javnu uzbunu i u tijeku je opsežna potraga za pomorcem. Pretpostavlja se da je nesretni konobar pao u otvoreno more 60 milja od Tajvana. Maja je bila na putu prema kineskoj luci Fuzhou.

Sukladno pomorskim pravilima, brod je prekinuo plovidbu i krenuo u pretragu akvatorija, a obaviješteni su svi obližnji brodovi, dok je MRCC Taiwan (Maritime Rescue Coordination Center) u potragu uputio i helikopter, izvijestili su iz Lošinjske plovidbe. 

U kontaktu su s obitelji nestalog V. M.,  sindikatom pomoraca te svim spasilačkim službama. Nadaju se sretnom završetku potrage. 

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:40 28.11.2012.

Naći izgubljenog pomorca u moru nakon nekoliko sati, o bože, zar vi išta znate.

HR
hrza
18:32 28.11.2012.

Možda je pao uz pomoć svojih "prijatelja".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije