Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potraga se proširila

MUP potvrdio: Gorup je poletio iz beogradske zračne luke

Božidar Gorup
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
05.02.2015.
u 23:34

– Ima na desetke poslovnih partnera u Srbiji s kojima policija sada razgovara pa ostaje vidjeti što će utvrditi – govori Damir Gorup

Potraga za zagorskim poduzetnikom Božidarom Gorupom (50) koja zadnjih dana puni medijske stupce, a koji, ironično, ranije gotovo nikada nije istupao u medijima, i dalje je u tijeku, a policijska istraga policiju je nakon Beograda odvela čak na drugi kontinent.

Naime, kako je njegova obitelj nestanak prijavila tek 1. veljače, odnosno dvanaest dana nakon što su ga posljednji puta vidjeli kako nosi neke papire na ovjeru javnom bilježniku u Klanjcu, policija je ekspresno prionula na posao. Trag ih je brzo odveo do Beogradske zračne luke Nikola Tesla, gdje je zagorski tajkun 25. siječnja sjeo na avion i odletio na drugi kontinent. Kamo, i s kojim razlogom, u policiji se nadaju otkriti ubrzo. U obiteljskoj kući u Tomaševcu pokraj Klanjca u kojoj Božidar živi s obitelji veći dio četvrtka nije bilo nikoga.

– Svi ih gnjave otkad je Božo nestal pa su se valjda sklonili, nemam pojma kam su otišli – kratko komentira prvi susjed obitelji Gorup. Što je Božidar Gorup radio tih šest dana, u periodu nakon što je napustio kuću i poletio iz Beograda, sa sigurnošću ne može tvrditi ni njegov brat Damir, koji je s njim i pokrenuo cijeli posao sa stočarskom i poljoprivrednom industrijom, ali se iz njega povukao 2007. godine.

– Ima na desetke poslovnih partnera u Srbiji s kojima policija sada razgovara pa ostaje vidjeti što će utvrditi – govori Damir Gorup.

Gorupovo poslovno carstvo cvjetalo je do prije godinu dana, kada su desetke njegovih farmi u Slavoniji uništile kiše i poplava. Prema riječima njegova brata, ostali su bez više tisuća grla stoke. Uz to, nošen dobrim poslovnim uspjesima iz prijašnjih godina, odlučio je ući u neke nove poslove nevezane za stoku i poljoprivredu što se na kraju pokazalo prerizičnim ulaganjem.

– Možda je kriv i on jer je ušao u maglu, a da nije znao što je u njoj. S druge strane i banke su nam jako lako odobravale visoke kredite, a kada dođe loša godina u poljoprivredi, banke ne čekaju, traže svoje – iskren je Damir Gorup. Sve skupa rezultiralo je dugovima koji su se prošle godine popeli na više od 300 milijuna kuna. Jesu li oni razlog nestanka “dobrog bogataša”, kako su ga prozvali u Tomaševcu, tek će se utvrditi.

>>Moj brat Božo pao je u poteškoće jer je vjerovao ljudima

>>Posljednji trag nestalog milijunaša vodi prema Beogradu

>>Gdje je nestali bogataš? Supruga mislila da je Gorup otišao u Katar

Komentara 32

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:50 05.02.2015.

Da je običan jadan čovjek dugovao državi 2000kn njega bi zaustavili na granci....kada terba platiti poez za nešto što kupiš vani pa makar i za 300e morao si platiti carinu i znati tko si ...ali kad neki bogatunko duguje 1000 milijuna on prođe granicu bez problema...puj

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
20:08 05.02.2015.

Zao mi covjeka al kolko malih ljudi branitelja sirotinje itd svaki dan umre il nestane tko nas pita a zasto bi sad mali covjek se zamarao s velikim pod navodnicima covjekom pa daj boze da je dobro al svaki dan sirotinja umire i zavrsava u bolnici pisite o vecini a za ove ma zaboli me ko i njih za nas

Avatar nijeminišta
nijeminišta
02:32 06.02.2015.

ovo je zaista fascinantno - policija zna da je čovjek 25. siječnja sjeo na avion i odletio na drugi kontinent... ali ne znaju na koji??? stvarno smiješno - pa barem za avionski prijevoz se vrše višestruke provjere i svi podacii unazad 10 godina su u kompjuterima. i dostupni u roku odmah...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije