Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVLJENI SLUČAJ Je li muškarac iz Michigana dječak otet u New Yorku?

Nestalog sina našli nakon 55 godina!

17.06.2009.
u 17:32

Davne 1955. godine dvoipolgodišnji Steven Damman nestao je iz kolica ispred pekarnice na newyorškom Long Islandu gdje ga je majka Marilyn ostavila na desetak minuta dok je skoknula kupiti kruh. Danas, pola stoljeća kasnije, pojavio se muškarac iz Michigana koji tvrdi da je upravo on davno nestali dječak za kojim je 28 sati bezuspješno tragalo više od dvije tisuće ljudi diljem SAD-a. Opsežnost potrage za malim Stevenom danas uspoređuju s potragom za nestalom djevojčicom Maddie McCann.

Muškarac čiji identitet policija zasad ne želi otkriti pristao je na testiranje DNK kako bi dokazao da je on uistinu davno izgubljeni sin obitelji Damman. Navodni Steve Damman poslao je pismo Pameli Horne (sestri nestalog Stevena) i nakon toga u više navrata s njom osobno kontaktirao.

Prošle jeseni čak se približio farmi Jerryja Dammana, ali se nije usudio razgovarati s čovjekom koji bi mogao biti njegov biološki otac. Nakon toga u ožujku se prijavio policiji i FBI-ju u Michiganu kako bi se napokon utvrdio njegov pravi identitet. Jerry Damman, 78-godišnji otac nestalog dječaka, koji s drugom suprugom živi na farmi u Iowi (od Stevenove se majke rastao nekoliko godina nakon njegova nestanka), ne isključuje mogućnost da je muškarac iz Michigana uistinu njegov izgubljeni sin.

– Želio bih napokon doznati što se dogodilo 1955. i zašto – kaže Jerry Damman i dodaje da se boji da ipak nikad neće doznati pravu istinu o nestanku sina. Nakon što je vidjela navodnog brata, Pamela Horne zaključila je da nalikuje na njezina oca.
– Čini mi se da je iskren, a ja bih svakako željela da je on moj brat. U svakom slučaju, u meni je probudio nadu – izjavila je Pamela.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije