Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREĆA U NEZGODI

Nestalo mu goriva pa prinudno sletio zrakoplovom u kukuruzište

avion
Marko Mrkonjić/PIXSELL
04.07.2010.
u 13:02

Pilot je uspješno primijenio sve svoje iskustvo pa nije bilo ozlijeđenih, a ni zrakoplov nije previše oštećen.

Policija je danas izvijestila da je sinoć oko 19.30 sati južno od Vinkovaca u polje pao ultralaki zrakoplov, a pilot i putnik prošli su bez ozljeda.

Iz aerokluba Vrabac Vinkovci, u čijim su hangarima laki zrakoplovi Vinkovčana, doznajemo kako se ipak ne može govoriti o padu zrakoplova, već o prinudnom prizemljenju. Naime, zbog nedostatka goriva u ultralakom zrakoplovu pilot Krunoslav Luburić (37) iz Vinkovaca morao je prinudno sletjeti u polje kukuruza između Vinkovaca i izletišta Sopot.

Kako smo neslužbeno doznali, Luburić je upravljajući zrakoplovom, u kojemu je bio i 16-godišnji putnik iz Pleternice, zamijetio da je zbog pogrešne procjene ostao bez goriva.
Pilot je uspješno primijenio sve svoje iskustvo pa  nije bilo ozlijeđenih, a ni zrakoplov nije previše oštećen. Stradalo je tek krilo koje je zapelo za kukuruz i zemlju. Istraga će dati odgovore o točnim uzrocima prinudnog slijetanja zrakoplova.

Komentara 7

CB
cba
14:07 04.07.2010.

Možda je isparilo zbog vručine haha..

DU
Deleted user
13:16 04.07.2010.

Pilotu nestalo goriva,- primjenio sve svoje znanje i uspijesno sletio u kukuruze!? Uspijesnom pilotu ne bi trebalo nestati goriva. I sam sam sportski pilot (PPL) i prva stvar prije poletanja je provjeriti kolicinu goriva (fizicki provjeriti razinu goriva u spremnicima).

ZU
zulika
15:08 04.07.2010.

Ha ha ha ma tip blefira.Ovo je ultralaki avion /jedrilica koji koristi motor samo za se popet na odredjenu visinu a poslije dalje jedri . Tip je navjerojatnije namjerno isao bez dosta goriva i pritom krivo procijenio da toga dana nije bilo bas dobro za jedrenje ,nakon cega se prinudno morao spustit...Ma covjek je sparao na gorivu he he he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije