Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plovili gumenjakom

Nestali otac i sin (4) pronađeni nedaleko Zadra

Ilustracija
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
03.07.2014.
u 10:57

Središnjica je nakon potvrde dojave o pronalasku oca i sina obustavila potragu, čime je ova akcija uspješno okončana

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) pokrenula je akciju traganja i spašavanja na zadarskom plovnom području nakon što je putem Županijskog centra 112 Zadar zaprimila telefonski poziv građanke koja je prijavila nestanak supruga H.R. i njihova četverogodišnjeg sina, oboje hrvatski državljani.

Prema navodu građanke njezin suprug i sin plovili su gumenjakom dužine cca 4 do 5 metara pogonjenim izvanbrodskim motorom te su ostali bez pogonskoga goriva na poziciji između Punta Mika i Diklo, odakle se suprug posljednji puta javio na mobilni uređaj.

Nakon što je Središnjica zatražila i dobila posljednju izračunatu poziciju temeljem signala mobilnoga telefona nestaloga H.R. i njegova sina, u koordinaciji s nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Zadar isplovilo se prema dojavljenoj poziciji, a u potragu su uključena i plovila specijalizirane tvrtke „SeaHelp“.

Nedugo nakon početka potrage nestale je pronašla posada plovila Pomorske policije Zadar kako plutaju u gumenjaku nedaleko od dojavljene pozicije, ukrcavaju ih neozlijeđene na službeno plovilo i prevoze do obale.

Središnjica je nakon potvrde dojave o pronalasku oca i sina obustavila potragu, čime je ova akcija uspješno okončana.

>> Nakon četiri dana potrage pronašli tijelo Željka Barišića

Ključne riječi

Komentara 1

MX
Mister X
11:45 03.07.2014.

oooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije