Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubila se dokumentacija sa sjednice Gradskog vijeća

Nestali dokumenti o prodaji Autoprijevoza

05.02.2009.
u 16:41

SINJ – Gradsko poglavarstvo je bez nazočnosti direktora Autoprijevoza Jakova Jerkana utvrdilo prijedlog informacije o stanju u toj tvrtki bez obzira na to što su mu nedostajali dokumenti sa sjednice Gradskoga vijeća od 30. studenoga 2006. godine.

Naime, tada su donesene odluke o restrukturiranju i financijskoj stabilizaciji Autoprijevoza prodajom makarskome Prometu u vlasništvu Mate Jujnovića. Tajnica Grada Nataša Poparić na gradonačelnikov upit gdje su dokumenti odgovorila je kako je prije mjesec i pol slagala dokumentaciju sa sjednica Gradskog vijeća i da su tu bili i izvornici s te sjednice, ali i audiosnimka. No, prije dva dana, uoči pripremanja sjednice Poglavarstva, nije našla spomenutu dokumentaciju.

Špekulira se da je nestala jer su se pojavili neki ugovori povezani uz privatizaciju sinjskog prijevoznika koji nisu bili predočeni Gradskom vijeću. Ako se za koji dan ne pronađe dokumentacija sa sjednice Gradskog vijeća od 30. studenoga 2006., vjerojatno će uslijediti potraga za njom preko službi MUP-a. Unatoč tome, Poglavarstvo je odlučilo proslijediti informaciju o stanju u Autoprijevozu Gradskom vijeću za iduću sjednicu, kako je i zatražilo.

Poglavarstvo zahtijeva da se dokapitalizacija Autoprijevoza jasno privede kraju u skladu s traženjem Ministarstva financija, i to odmah novim autobusima, a ne u roku 90 dana, kako je najavio većinski vlasnik Promet.

Promet je u prosincu prošle godine akumulirani gubitak u Autoprijevozu od 10,000.000 kuna pokrio pojednostavljenim smanjenjem temeljnog kapitala za taj iznos, dok se putnici s područja grada i dalje prevoze dotrajalim autobusima. Mnogo je toga vijećnicima i javnosti o privatizaciji te tvrtke ostalo nejasno.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije