Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požeška kotlina

Nestala spomen-ploča srpskim žrtvama rata

Jeminovac
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL/Ilustracija
14.08.2014.
u 13:33

To spomen-obilježje podignulo je krajem 2012. godine Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije.

Prema informacijama iz Policijske uprave Požeško-slavonske i priopćenju Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije 13. kolovoza je uočeno da je skrnavljenje spomen-obilježja nevino stradalim mještanima Čečavca, Čečavačkog Vučjaka, Jeminovca, Ruševca i Šnjegavića, odnošenjem mramorne ploče sa spomen-obilježja.

O tom vandalskom činu obaviještena je policija koja je odmah nakon dojave žitelja tog kraja obavila očevid na terenu. To spomen-obilježje podignulo je krajem 2012. godine Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije u suradnji s drugim manjinskim vijećima i žiteljima naselja Čečavac, Čečavački Vučjak, Jeminovac, Ruševac i Šnjegavić u znak sjećanja na stradale mještanima ovih sela tijekom Domovinskog rata, točnije 10. prosinca 1991. godine.

Tu je vijenac položio i predsjednik RH dr. Ivo Josipović 27. prosinca 2012. godine kada je bio u posjetu srpskoj zajednici na prostoru Požeško-slavonske županije. Ovo spomen-obilježje je bilo mjesto pijeteta prema stradalnicima, na koje su njihove obitelji i rodbina postavljali cvijeće i palili svijeće, oplakujući svoje bližnje jer većina stradalih nakon više od 20 godina još uvijek nisu pronađeni, a nažalost ni procesuirani oni koji su odgovorni za njihovo stradanje – ističe se u priopćenju koje je potpisao predsjednik Vijeća dipl. ing. Miroslav Grozdanić.

Komentara 5

VU
vuxi
14:29 14.08.2014.

Bas steta..sve me đon boli..

Avatar Šljivovica
Šljivovica
15:02 14.08.2014.

Dizu spomen ploce agresorima koji su napali Hrvatsku i ubijali Hrvate, a bune se i govore da treba zabraniti Oluju, a nasi na to sute i boli ih uvo na Hrvatsku.

ME
melinda
16:08 15.08.2014.

Pa budimo bar jednom posteni i osudimo te vandale koji su unistili spomen plocu neduznim ljudima i nemojmo samo osudivati srbe kada naprave nama nesto takvo a nase zlocince podrzavati gdje nam je dostojanstvo i ljudskost zar smo tako nisko pali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije