Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privremeni izvještaj

Nesreću prouzročio pilot, vjetar ga otpuhao sa sletne staze

avion (1)
Reuters
13.04.2010.
u 22:14

Njemački Bild navodi dio izvještaja prema kojem je Arkadiusz Protasiuk (36) prije pada pokušao sletjeti dva, a ne četiri puta kako se smatralo.

Prema privremenom izvještaju rusko-poljske komisije koja istražuje pad aviona prilikom kojeg je poginuo i poljski predsjednik Lech Kaczynski, krivac za nesreću je sam pilot. Njemački Bild navodi dio izvještaja prema kojem je Arkadiusz Protasiuk (36) prije pada pokušao sletjeti dva, a ne četiri puta kako se smatralo.

Nakon prvog pokušaja, iz tornja je navodno dobio uputu neka traži drugi aerodrom, no on je odlučio pokušati još jednom smatrajući da ima još dovoljno goriva da dođe do Minska ili Moskve. Izvještaj navodi da je bočni vjetar otpuhao avion sa sletne staze. Krilom je zakvačio jarbol s antenom i zarotirao se. Sletio je zarotiran za gotovo 90 stupnjeva zbog čega su mu se odlomili prednji i stražnji dio.

Komentara 12

UK
Ugo Kajvez
11:05 14.04.2010.

13.04.2010. u 23:41h kresimir* . Hahaha, ... ovo sigurno bi \"Houstona\" razveselilo .......

Avatar kresimir*
kresimir*
23:41 13.04.2010.

Da su imali letece kacige bi se bili spasili:):):)

UK
Ugo Kajvez
11:04 14.04.2010.

Pazi naslov ...... \"....... vjetar ga otpuhao sa sletne staze\"! . Ja ne znam kakva bi to magla morala biti kad je puhao vjetar toliko jako koji je mogao zrakoplov destabilizirati pri slijetanju a da pri tom na maglu nijeje imao utjecaj ....... . Iz ovakog komentara se vidi pokušaj muljaže i prikravanja nećega ........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije