Naslovnica Vijesti Svijet

Nesreću prouzročio pilot, vjetar ga otpuhao sa sletne staze

Njemački Bild navodi dio izvještaja prema kojem je Arkadiusz Protasiuk (36) prije pada pokušao sletjeti dva, a ne četiri puta kako se smatralo.
13. travnja 2010. u 22:14 12 komentara 2 prikaza
avion (1)
Foto: Reuters

Prema privremenom izvještaju rusko-poljske komisije koja istražuje pad aviona prilikom kojeg je poginuo i poljski predsjednik Lech Kaczynski, krivac za nesreću je sam pilot. Njemački Bild navodi dio izvještaja prema kojem je Arkadiusz Protasiuk (36) prije pada pokušao sletjeti dva, a ne četiri puta kako se smatralo.

Nakon prvog pokušaja, iz tornja je navodno dobio uputu neka traži drugi aerodrom, no on je odlučio pokušati još jednom smatrajući da ima još dovoljno goriva da dođe do Minska ili Moskve. Izvještaj navodi da je bočni vjetar otpuhao avion sa sletne staze. Krilom je zakvačio jarbol s antenom i zarotirao se. Sletio je zarotiran za gotovo 90 stupnjeva zbog čega su mu se odlomili prednji i stražnji dio.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • Ugo Kajvez:

  13.04.2010. u 23:41h kresimir* . Hahaha, ... ovo sigurno bi \"Houstona\" razveselilo .......

 • Avatar kresimir*
  kresimir*:

  Da su imali letece kacige bi se bili spasili:):):)

 • Ugo Kajvez:

  Pazi naslov ...... \"....... vjetar ga otpuhao sa sletne staze\"! . Ja ne znam kakva bi to magla morala biti kad je puhao vjetar toliko jako koji je mogao zrakoplov destabilizirati pri slijetanju a da pri tom na maglu nije ... prikaži još!je imao utjecaj ....... . Iz ovakog komentara se vidi pokušaj muljaže i prikravanja nećega ........