Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dravska šuma

Nesavjesni građani i dalje bacaju smeće u zaštićenu Dravsku šumu

ciscenje
MARKO JURINEC / PIXSELL
14.10.2010.
u 14:35

Najgore je uz šumske putove u sjevernom dijelu te uz Bombellesov nasip. Preventivno zaštićena Dravska park-šuma dio je budućeg regionalnog parka Mura-Drava.

Sedamdeset djelatnika Coca-Cole u Hrvatskoj jučer je neumorno češljalo Dravsku park-šumu i izvlačilo smeće iz nje. Vodili su ih volonteri iz Brdsko biciklističkoga kluba ASI, koji dobro poznaju teren.

Bacaju i zeleni otpad

– Nažalost, mnogi još bacaju smeće u park-šumu. Ima u njoj građevinskog i komunalnog otpada, a i zelenog otpada pojedinih Banfičara – kaže Alenka Car, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Varaždinske županije. Ustanova je vodiče opskrbila kartama na kojima su označene najveće količine smeća.

Najviše je smeća na šumskim putovima u sjevernom dijelu šume (nakon Kinološkog društva desno) te uz Bombellesov nasip, tik do prvih kuća Banfice.

Čeka se regionalni park

Uključili su se i Grad i Županija, a smeće će odvesti Varkom. Krupni otpad izvučen je na puteve, za zeleni otpad uz Bombellesov nasip postavljeni su kontejneri, a ostalo su sakupili u vreće.

Kako bi se educirali najmlađi, uz dječje igralište i pješački most postavit će još dvije posude za otpad - u obliku medvjeda i žabe.

Dravska park-šuma prostire se na 87 hektara, od Banfice do starog toka Drave, te od željezničkog do drugog mosta preko kanala. Čeka se da Vlada proglasi regionalni park Mura-Drava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije