Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABORAVLJENI SLUČAJ

Neriješeni misterij: Raskopali grob i ukrali novorođenče

Zablaće groblje
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
03.03.2019.
u 18:01

Iako je provedeno preko 150 obavijesnih razgovora, desetci poligrafskih testiranja i stotine DNK vještačenja slučaj nikad nije riješen.

Prije 18 godina u mjestu Gornja Rijeka u Koprivničko-križevačkoj županiji dogodio se slučaj koji je, najblaže rečeno, potresao mještasce. U noći 11. na 12. ožujka 2001. godine na lokalnom groblju, netko je raskopao grob i ukrao novorođenče iz lijesa koje je nekoliko dana prije bilo sahranjeno, pišu vijesti.hr.

Slučaj s kojim šira javnost i nije pretjerano upoznata, šokirao je kako mještane tako i istražitelje. Počele su priče po selu koja je svaka na svoj način potkrepljivala ono što je željela. 

- U to se vrijeme dosta pričalo o sotonizmu i crnoj magiji. Čak smo imali i neka saznanja o obredima crnih misa koje su se provodile ne samo na području naše Policijske uprave već i susjednih. Nismo htjeli da nam promakne niti jedan trag, niti jedna mogućnost ako je moglo pomoći pri rješavanju slučaja - rekao je nedavno tadašnji načelnik PU koprivničko-križevačke.

Više od 180 obavijesnih razgovora sa preko 125 alibija nije dovelo nigdje. Osim toga, policija je istražila 42 osobe, izvršila desetke poligrafskih testiranja te stotine daktilografskih i DNK vještačenja. Nijedno od njih nije dovelo do počinitelja.

Slučaj koji je kvalificiran kao povreda mira pokojnika ušao je u zastaru.

Prometna nesreća kraj Karlovca

Ključne riječi

Komentara 7

AU
austrougarskigeneral
19:16 03.03.2019.

žalosno

MA
Makss
21:49 03.03.2019.

Ruke im usahle.

NJ
nada.jurincic
20:51 03.03.2019.

SOTONISTIČKA SEKTA ILI POJEDINAC.....bez daljnjeg.Oni rabe lubanju neonatusa za obrede a gore ih imate ka u priči,najviše u RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije