Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukobili se s policijom

Neredi u Philadelphiji: Prosvjednici izašli na ulice nakon što je policija ubila Afroamerikanca

Prosvjed u Philadelphiji
Foto: PIXSELL
1/8
27.10.2020.
u 16:08

Trgovine su oštećene, policijsko vozilo je zapaljeno i veći je broj uhićenih, navode vlasti

Grad Philadelphia u Pennsylvaniji bio je u noći na utorak poprište prosvjeda i sukoba s policijom u kojima su desetci njezinih pripadnika ozlijeđeni, nakon smrti crnca kojeg su ubile redarstvene snage.

Širenje nasilja potaknula je smrt 27-godišnjeg Waltera Wallacea mlađeg u ponedjeljak poslijepodne u četvrti Zapadna Philadelphia kojeg su ubila dvojica policajaca ispalivši u njega nekoliko hitaca, premda im nije prijetila neposredna opasnost, kako pokazuje videosnimka što kruži društvenim mrežama.

Policajci su izašli na teren nakon poziva u kojemu je javljeno da muškarac ima nož. Wallace mlađi je unatoč pozivima policajaca odbio baciti nož, rekao je Eric Gripp, glasnogovornik philadelphijske policije.

Po riječima njegova oca koji je razgovarao s Philadelphia Inquirerom, žrtva je patila od psihičkih tegoba i bila je pod lijekovima. "Zašto nisu upotrijebili električni pištolj?", upitao je Walter Wallace stariji. "Njegova ga je majka pokušavala smiriti", dodao je.

GALERIJA Prosvjedi u Philadelphiji nakon smrti Waltera Wallacea mlađeg

Prosvjed u Philadelphiji
1/8

Nekoliko sati nakon događaja, tristotinjak prosvjednika izašlo je na ulicu kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog policijskog nasilja i rasizma, pri čemu su se sukobili s policijom.

Tridesetak redarstvenika je ozlijeđeno, a nekolicina je primljena u bolnicu, rekla je philadelphijska policija za agenciju France Presse.

Većina ozljeda je zadobivena od predmeta bačenih na njih, napose opeka, a na jednu je policajku naletio automobil, rekao je glasnogovornik policije.

Trgovine su oštećene, policijsko vozilo je zapaljeno i veći je broj uhićenih, navode vlasti.

Val proturasističkih prosvjeda, ponegdje i nasilnih, zapljusnuo je zemlju nakon smrti Georgea Floyda, crnca kojeg je krajem svibnja ubio policajac bijelac, koja je snimljena mobitelom.

"Vidio sam snimku tog tragičnog izgreda koji postavlja teška pitanja na koja valja odgovoriti", rekao je gradonačelnik Philadelphije Jim Kenny.

VIDEO Prosvjedi zbog preminulog Georgea Floyda izmakli su kontroli!

Komentara 13

NE
neboiznadzagreba2
16:12 27.10.2020.

Go, Trump, go!

NE
neboiznadzagreba2
17:04 27.10.2020.

Baš zato, go, Trump, go!

NE
neboiznadzagreba2
17:04 27.10.2020.

Baš zato, go, Trump, go!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije