Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nezadovoljstvo

Neredi pokazali da nisu ni u Švedskoj svi jednaki

Petra Martić
Foto: AFP
1/2
07.06.2013.
u 09:27

Švedsku muče isti oni problemi koji muče ostatak Europe – klasne razlike, nezaposlenost i brojni doseljenici koji ostaju na rubu društva.

Uvijek kada iz neke od skandinavskih zemalja stignu vijesti o neredima, zločinima ili atentatima, ostatak Europe se snebiva. I to zato što je Skandinavija u očima mnogih vrli, novi svijet koji bi trebao biti uzor socijalnog kapitalizma i zrelog demokratskog društva. Ali i taj vrli novi svijet muče isti oni problemi koji muče ostatak Europe – klasne razlike, nezaposlenost i brojni doseljenici koji ostaju na rubu društva.

Ima onih koji nisu zadovoljni položajem koji im je u modernom švedskom društvu dodijeljen. To je pokazao i najnoviji primjer nereda u predgrađima švedskih gradova. Povod je bila smrt jednog doseljenika koji je došao u sukob s policijom, ali prave razloge za eskalaciju nasilja treba tražiti drugdje.

>>Polako nestaje zemlja koja je bila primjer socijalne države

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije