Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.07.2014. u 13:04

Muke voditelja Danka Družijanića s temom o kojoj pojma nema načas je prekinuo Ljubo Jurčić kada je rekao da ne bi trebalo sijati iluzije da će Hrvatskoj nafta i plin odmah donijeti bogatstvo

Vođen spoznajom da je na Hrvatskoj televiziji najvažnije biti zaljubljen sam u sebe (tj. imati višak viška samopouzdanja) g. Danko Družijanić pristupio je svojem sinoćnjem poslu totalno nepripremljen. Razgovaralo se o nalazištima nafte i plina u Hrvatskoj, gosti su bili naftni geolog Stanko Kadija, prof. dr. Ljubo Jurčić i neizbježni Davor Štern čija uloga u novijoj povijesti našeg naftnog biznisa ni ovaj put nije jasnije predstavljena.

Kamo voditelj Družijanić u svojoj neobaviještenosti smjera vidjelo se u prvim sekundama emisije, kada se iza njegovih leđa pokazao modri ekran s velikim bijelim slovima „Crno zlato“. Bio je to podnaslov emisije „Fokus“ koji nam je trebao sve objasniti. Voditeljeve neprestane muke s temom o kojoj nema pojma, tek je pri kraju jednosatne emisije prekinuo g. Ljubo Jurčić kad je rekao da ima siromašnih zemalja bogatih naftom , npr. Venezuela, i onih koje nemaju naftu a uspješne su, npr. Kina, pa zbog toga ne bi trebalo sijati iluzije da će Hrvatskoj nafta i plin odmah donijeti bogatstvo.

Već je prvi diskutant, g. Stanko Kadija, koji je govorio užasno sporo, pokazao da s njim nikad nitko iz „Fokusa“ nije prethodno razgovarao kako bi ga uputio u ponašanje na TV. Tijekom emisije, kad je voditelj već stekao neki blagi dojam o čemu se ovdje govori, živnuo je i g. Kadija, pa se vidjelo da on i te kako ima što reći.

Družijanićeva pitanja trojici gostiju većinom su počinjala molbama da gost nešto objasni ili jasnije obrazloži, tako da i voditelj shvati ono što je rečeno. I pitanja i odgovori bili bi razumljivi, da je u pripremu emisije uloženo više truda. Sve u svemu, baš kad smo se ponadali da nema „Fokusa“ do jeseni - evo njega opet. Na opću žalost onih nekoliko gledatelja.

>> Ako je Milanoviću nešto puklo, onda to sigurno nije cijev

Komentara 16

DU
Deleted user
13:29 08.07.2014.

Bar smo saznali da je račanova vlada prodala 25% vlasništva i da su 2 čl. mađarskog NO ima pravo veta i nikave odluke bez njih nisu mogle bit donesene....toliko o Sanadaru i izdaji ?!! (Ljubo J. se branio da jeje došao prekasno u pregovore, Šter mu veli, ako je bilo nepovljno za Hr. što nisi istupio i dao otkaz ???)

CA
campa
13:34 08.07.2014.

Lako je kad su nespremni voditelji emisija vezanih uz naftu.Veči je problem što očito i vlada i političari nisu pripremljeni.Zar je normalno da rudna bogatstva spadaju u nadležnost vlade i ministarstva koje vode stranke dok sabor nema nikakve nadležnosti.Očito se priprema još jedna rasprodaja narodnog koju će odraditi partijski poslušnici a sve po jedni kunu.Nije mi jasno kako je moguče da narodnim blagom gospodare stranke a ne sabor koji predstavlja sav Hrvatski narod.I onda čemo za desetak godina biti u čudu kad saznamo da je neki političar rasprodao državno bogatstvo u bescenje.Jer kako nas povjest uči malo je političata koji nebi umočili prste u pekmez a večina uvjeren sam do lakta.

DU
Deleted user
14:28 08.07.2014.

Pa to je već normalno da Hrvatska od svojeg bogatstva neće imati koristi. Kao što ni Afrika nema koristi od svojih rudnih bogatstava jer tamo političari kradu kao zadnji lopovi. A štite ih policija sudstvo i tako dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije