Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

FOTO Ubojstvo Sablje: Oslobođeni Knego i Mraković, ukida im se istražni zatvor!

Zagreb: Kristijan Knego i Dorian Mraković oslobođeni krivnje za ubojstvo Tomislava Sablje
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
Autori: Ivana Jakelić, Hina
12.01.2024.
u 13:09

Knego se teretio za ubojstvo, a Mraković za pomaganje u ubojstvu.

U 13 sati objavljena je nepravomoćna presuda Kristijanu Knegi i Dorianu Mrakoviću, ranije optuženima za ubojstvo Tomislava Sablje lani u travnju. Prema njoj, Knego i Mraković oslobođeni su optužbi za ubojstvo i pomaganje u ubojstvu Tomislava Sablje te im se ukida istražni zatvor

Prema nepravomoćnoj presudi, Knego je Sablju ubio u nužnoj obrani, a kada je riječ o nužnoj obrani, onda nema protupravnosti ni kaznenog djela. Samim tim, ako nema kaznenog djela, onda ni Mraković nije mogao biti pomagač u ubojstvu.

Knego se teretio da je imao namjeru ubiti Sablju pa mu je prišao i repetirao pištolj koji je prethodno donio Mraković. Sabljo ga je, prema optužnici, vidio pa je od Gorana Vidovića tražio da mu da pištolj. Te navode iz optužnice sud je, prema obrazloženju nepravomoćne presude, smatrao spornim. Sutkinja Tamara Pleše rekla je da se sud s tužiteljstvom slaže samo oko toga da postoji jedan krucijalni dokaz, a to je snimka videonadzora iz kluba Ritz na kojoj je zabilježen cijeli tijek događaja. Kazala je i da je tužiteljstvo mijenjalo činjenični opis optužnice te da je pri tome jedna neodrživa teza zamijenjena drugom.

Podsjetimo, optužba i obrana jutros su na zagrebačkom Županijskom sudu iznijele završne riječi. Obrana smatra da je bila riječ o nužnoj obrani, dok je tužiteljstvo navelo da je Knego inicirao sukob sa Sabljom te je nakon prvog hica u njega ispalio još tri. I Knego i Mraković negirali su krivnju, a suđenje je okončano nakon tri rasprave jer su se stranke složile s čitanjem iskaza svih u istrazi saslušanih svjedoka.

VEZANI ČLANCI

Inače, zagrebački ŽDO u optužnici navodi da je Knego kao voditelj zaštitara, 22. travnja 2023. oko 4:20 u noćnom klubu, nakon sukoba Sablje i jednog gosta, ispalio iz pištolja nekoliko hitaca u Sablju, koji je preminuo na mjestu događaja. Uz to, Knegu se teretilo da je zatražio od Mrakovića, koji je u klubu radio kao zaštitar, da mu iz automobila donese svoj pištolj, što je Mraković i učinio "pristajući da prvookrivljenik tijekom sukoba usmrti oštećenika".

Mediji su ranije izvijestili da je Knego, zaštitar Bilić-Erića, ispalio hice iz pištolja koji mu je donio Mraković, suspendirani policajac koji je "na crno" redario u Ritzu na zagrebačkoj Trešnjevci. Mraković je, dodaju, došao nekoliko sati kasnije u policiju kojoj je predao oba pištolja.

Ubijeni Sabljo bio je, inače, USKOK-ov optuženik iz akcije Tebra zbog krijumčarenja gotovo 16 tona marihuane, a optuživalo ga se i za organizirano paljenje automobila i pripremu fizičkih napada na čelnike Dinama, kao i za iznudu nad Lukom Ivančićem, unukom prve hrvatske državne revizorice Šime Krasić, koji je također imao problema sa zakonom.

VIDEO Tko je Tomislav Sabljo, ubijen u noćnom klubu? 

Komentara 12

Avatar dr. Evil
dr. Evil
14:05 12.01.2024.

Knegu bi nominirao za večernjakovu ružu, kao ekološki osviještenog građanina.

MA
marli
14:51 12.01.2024.

Treba im dati orden što su maknuli notornog krimosa i prijetnju građanima

RE
Realistic
13:36 12.01.2024.

Napokon dobra odluka,svaka čast za sudstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije