Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet smeće

Nepoznatom odlagatelju otpada prijeti kazna do 300.000 kuna

'Var \\u0096 17. 11. 2010., Cerje Tuzno \\u0096 Smece je sotavilo trag, a on vodi do ugostiteljskog objekta na podrucju Vidovca  PHOTO:  presnimila Ljiljana Risek'
Foto: ''
1/3
18.11.2010.
u 16:50

Neslužbeno smo doznali da su u otpadu ovoga puta otkriveni tragovi, koji vode k privatnom ugostiteljskom objektu u susjednoj vidovečkoj općini

Nakon što su nedavno nesavjesni građani odložili otpad, stiropor i kartonsku ambalažu, na privatno zemljište pokraj sportskog igrališta, nov slučaj nemara i neodgovornosti ivanečkim gradskim komunalnim službama prijavili su građani Cerja Tužnog.

Građane je ogorčilo to što je (ne)poznati počinitelj, vjerojatno noću, odložio kamion različita otpada na privatnu parcelu pokraj klijeti.

I dok su se Gačičani "svojeg" otpada riješili razmjerno lako – spalili su ga! – Cerjani su revoltirani, jer je u hrpi najviše teškog, građevnog otpada. Odbačena je ondje ugostiteljska oprema, ploče za separee i slično, pa se može zaključiti da se neki ugostitelj nakon obnove svojeg lokala riješio otpada onečistivši okoliš drugima.

Očito je da se otpada odlučio riješiti lako, bezobrazno.

– U otpadu sam naišao na više pisanih dokumenata koji vrlo jasno upućuju na počinitelja ili barem na vlasnika otpada – rekao je ivanečki komunalni redar Anđelko Posinjak.

Neslužbeno smo doznali da je u otpadu ovoga puta ostavljen trag. A trag vodi k privatnom ugostiteljskom objektu u susjednoj vidovečkoj općini.

Budući da za takve slučajeve nije ovlašteno komunalno redarstvo, prijavu i skupljeni dokazni materijal komunalni redari poslali su inspekciji zaštite okoliša, koja će dalje voditi postupak u skladu sa Zakonom o otpadu.

– Za ovakvo kršenje zakona propisane su vrlo velike novčane kazne, od 200.000 do 300.000 kuna! Posebno ćemo inzistirati na tome da nas inspekcija povratno informira o provedenom postupku, uključujući i nedavni slučaj u Gačicama, jer očito je da samo novčane sankcije mogu spriječiti ovakve slučajeve. Ako je uistinu tako, novčano ćemo kažnjavati i u budućim slučajevima nezakonitog odbacivanja otpada – izjavio je pročelnik gradskoga Upravnog odjela za urbanizam i komunalne poslove Stanko Rožman.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije