Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nepoznatog palitelja zahvatila vatra, pa zamalo i sam izgorio

Mještani tvrde da je nepoznati čovjek trčao ulicom i sa sebe bacao zapaljene komade odjeće, a potom je nestao
26. ožujka 2012. u 23:27 3 komentara 1 prikaza
pozar
Foto: Dragutin Šantoši - Večernji list
Pogledajte galeriju 1/5

Slatina - Večeras oko 20,56 sati u obiteljskoj kući vlasnika koji je preminuo, u Nazorovoj ulici na kućnom broju 19 u selu Sopje nedaleko Slatine neočakivano je planuo požar da bi samo koji trenutak poslije mještani primijetili kako iz zapaljene kuće istrčava nepoznata osoba i sa sebe skida zapaljene dijelove odjeće. Nepoznati čovjek ubrzo je nestao u automobilu koji ga je, stotinjak metara dalje od zapaljene kuće, očito čekao. O požaru u kojem je večeras izgorjela unutrašnjost obiteljske kuće, u kojoj nitko nije živio, policija još nije izvijestila javnost, a prema neslužbenim izvorima sve ukazuje da se radi o namjernom zapaljenju tuđe kuće. U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci DVD Sopje i profesionalni vatrogasci JVP iz Slatine koji su potvrdili kako su u svim prostorijama pronalazili zapaljene dijelove namještaja i odjeće, a u jednoj i prazan kanister u kojemu je vjerojatno bilo gorivo s kojim je nepozunati palitelj izazvao požar.  Palitelj je na cesti, nedaleko zapaljene kuće, izgubio torbicu, kakvu mnogi nose vezanu oko struka, pa će po sadržaju torbice policija vrlo vjerojatno otkriti identitet palitelja. Policija provjerava i ambulante i liječnike jer se sumnja da je palitelj prilikom potpaljivanja kuće zadobio opekotine zbog kojih bi mogao potražiti pomoć liječnika.

Elipso

  • Vito:

    neočakivano je planuo požar Vrlo zanimljivo... Koliko požara na svijetu plane očekivano? požar - velika vatra koja zahvaća sve što može gorjeti uništavanje čega vatrom Ako uzmemo u razmatranje drugo objašnjenje požara, onda nije bio neočekivan, već planiran, samo s ... prikaži još!mo s neočekivanim posljedicama za \"izvođača radova\"

  • tintilinic100:

    u kući nitko nije živio...a čovjek je išao paliti pa je zapali i sebe.. ta priča ne drži vodu.. ja mislim da je prije vjerojatno da je netko podmetnuo neku klopku potencijalnom kradljivcu.. pa se tako kradljivac zapalio.. Zamislite se.. ... prikaži još!. da idete paliti kuću.. što to morate napraviti da sebe zapalite i tako zapaljeni trčite do auta :)) haha.

  • Macaktom:

    Događaj se desio u mojem selu u mojoj ulici cca 100-150 metara od mene tek jutros kada sam išao na posao prošao sam potred tog mjesta. Nisu zamke u pitanju nego znanost (ljudska glupost nema granica) Baš i mene zanima ... prikaži još! koja budaletina je to napravila .... Prvotna pomisao je bila da su se dječurlija okupljala unutra pa slučajno napravila sranje ali ove informacije govore o namjerno izazvanom požaru koji je nadam se pošao po zlu za onoga koji ga je podmetnuo.