Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbori u Rusiji

Nepoznati muškarac u ponoć nam je donio nove rezultate

\'1062346 Russia, Moscow. 03/11/2012 A young woman walks past a graffiti depicting Vladimir Putin. Vladimir Astapkovich/RIA Novosti\'
Arhivska Fotografija
12.03.2012.
u 12:00

Po tajanstvenog čovjeka stigla je trojka obrijanih glava u džipu s tablicama kojima se koristi državno osiguranje, kaže

Trenutak nepažnje bio je dovoljan da izmijeni rezultat na predsjedničkim izborima u Rusiji na jednom izbornom mjestu u St. Peterburgu – Putin je u trenu sa 446 glasova skočio na 780.

O izbornim nepravilnostima izvještavalo se tijekom cijelog izbornog dana, ali i danima nakon toga.

Dobrohotna učiteljica

Njima je svjedočila – ali i javno objavila svoje iskustvo – Irina Levinskaja, povjesničarka iz St. Peterburga, koja je s tri tisuće sugrađana bila promatrač. Svi su prošli edukaciju – što su nepravilnosti, čula je o zakonima, o višestrukom glasovanju...

– Zapamtite, upozorili su nas više puta, izborno povjerenstvo nije vam neprijatelji: imajte pozitivan odnos i držite na umu da je svatko nevin dok se ne dokaže suprotno – prisjeća se.

Povjerenstvo je upoznala na glasačkom mjestu broj 1015 u južnom St. Peterburgu, u školi za djecu s problemima u ponašanju. Šefica povjerenstva bila je socijalna radnica i učiteljica u toj školi Natalija Dmitrijeva, nježna žena u pedesetim godinama. I ulijevala je povjerenje svima od 11 promatrača. Od 7.30, kada su stigli, do kasno navečer glasovanje je prošlo bez problema. U 10.30 prebrojili su glasove.

– Prvi je bio Putin sa 466 glasova, potom milijarder Mihail Prohorov sa 266 te vođa komunističke partije Genadij Zjuganov sa 176 glasova – kaže.

Dmitrijeva je rezultate objesila na zid, kako nalaže zakon. Irina ih je snimila. Preostalo je samo da svima podijeli kopije rezultata. Već je bila ponoć. Dmitrijeva ih je nekamo otišla kopirati. Nikome nije palo na pamet da pođe s njom.

Nestala bez traga

– Bili smo iscrpljeni. Tek sam se poslije sjetila što su nas odvjetnici upozoravali: \"Nikako ne ispuštajte iz vida šefa povjerenstva nakon brojenja glasova\". Šefica se više nije pojavila, a kopije rezultata podijelio nam je muškarac kojeg do tad nismo vidjeli. Sve je izgledalo u redu: pečat, potpis..., osim rezultata. Nisam mogla vjerovati što vidim: Putin – 780 glasova; Zjuganov 83 glasa i Prohorov 32 glasa – objašnjava i dodaje:

– Na izlazu smo čekali tog muškarca. Odjednom se dovezao nissan pathfinder, iz njega su iskočila trojica muškaraca obrijanih glava, gurnula nas u stranu, izvela muškarca i odvezla se. Zapisala sam broj tablice. Kasnije sam ustanovila da pripada seriji tablica za službene automobile štićenih vladinih dužnosnika.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Alfons_x
Alfons_x
14:00 12.03.2012.

Jadnooooooooo........... od VL ......ali zapovjed je zapovjed, u NWO se zna tko nosi \"hlače\" a tko kleči na koljenima....zar ne :)

PR
pri
22:56 12.03.2012.

hrvatice i hrvati samo vi birate pošteno i pravedno jer uvijek uz poštenje pobjeđuje PRAVDA 22% glsača izabralo precednika pravednika i kUkUrikU vlast od ukupnog broja glasača a u tih 22% i 500 000 listića u njihovu korist kkoji se ubacuju na isti način kao u rusiji

PR
pri
22:59 12.03.2012.

da bi se nadgledali izbori u RH morate biti registrirani i udruga može nadgledati izbore i možete nadgledati sve do brojanja listića osim ako niste gonga gong plaća šoroš koji je birao sve vlade i precednike od 2000 -te

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije