Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci o gov.hr-u

'Nepotrebno bačen novac na lošu kopiju stranica britanske Vlade'

Foto: www.gov.hr
11.06.2014.
u 10:30

GONG je proveo ispitivanje među informatičkim i komunikacijskim stručnjacima koji o novom projektu Vlade imaju podijeljena mišljenja

Hrvatska i dalje samo „sanja“ Veliku Britaniju s obzirom na konačno predstavljen Središnji državni portal, koji bi po uzoru na starijeg britanskog brata data.gov.uk, trebao pomoći u stvaranju boljeg poslovnog okruženja u Hrvatskoj te rastu produktivnosti i efikasnosti tijela državne uprave, smanjenju gužvi po uredima javne uprave i kvalitetnijoj usluzi građanima, kao i jačanju dobrog upravljanja i povećanju participacije građana u demokratskim procesima.

GONG je proveo ispitivanje među informatičkim i komunikacijskim stručnjacima koji o novom projektu Vlade imaju podijeljena mišljenja

Zvuči zgodno i jednostavno, no barem na početku za registraciju i kasniju prijavu u svoj elektronički pretinac za komunikaciju s cijelom državnom upravom, koji će biti personaliziran po želji korisnika, ipak prvo treba otići do FINA-e po svoju “vjerodajnicu” da bi se moglo prijaviti u sustav, upozorava Emanuel Blagonić, web dizajner, koji s bratom Lucijanom vodi agenciju Blagonić Brothers te od samih početaka kritički prati razvoj priče oko portala gov.hr i data.gov.hr te, a s kojim smo razgovarali nakon što je javnosti konačno postao dostupan Središnji državni portal za koji su zaslužni Vlada, HAKOM i Globaldizajn, a dodatne komentare dao je i Miroslav Schlossberg iz Open Zagreba.

 – Ne sviđa mi se da na stranicama Središnjeg državnog portala, stranicama Vlade i ostalim budućim stranicama stoji ograničenje korištenja sadržaja, kako je navedeno u podnožju stranice "Copyright © 2014 Vlada Republike Hrvatske. Sva prava pridržana". Vlada i državne službe trebale bi omogućiti svojim građanima slobodno korištenje sadržaja s njihovih stranica uz navođenje izvora. Također, trebalo bi detaljno definirati uvjete korištenja sadržaja stranica poput ponovne upotrebe za komercijalne i nekomercijalne svrhe – kaže Schlossberg.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Odzvonilo redovima na šalterima! Evo kako možete do dokumenata na internetu

Komentara 6

AU
aufwiedersehen
11:03 11.06.2014.

zašto bi ulagali u gospodarstvo, zdravstvo ili školstvo, pa puno brže se okreću novci na softwerima koji nikome ne trebaju.

ZO
zoom
10:59 11.06.2014.

od ove vlade ništa bolje nismo ni očekivali!

DU
Deleted user
11:01 11.06.2014.

"Skinuo" sam za test svoj vjencani list. Radi, I ovo je napokon nesto dobro u ovoj truloj drzavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije