Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNUDA I PALEŽ

Tražili da im vrati nepostojeći dug od 50.000 eura, pa mu zapalili aute

Izgorio automobil
Igor Šoban/PIXSELL
20.06.2017.
u 16:51

- Moj je sin zbog vas u zatvoru! Imaš sedam dana da mi platiš 50.000 eura. Ako to ne učiniš, za 14 dana dug će ti narasti do 100.000 eura, zaprijetili su suvlasniku trgovačkog društva

Darko M. i Ivan L.. sumnjiče se za pokušaj iznude i oštećenje tuđe stvari, a Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu protiv njih dvojice je donijelo i rješenje o provođenju istrage. U međuvremenu, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio im je i jednomjesečni istražni zatvor i to zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Njih se dvojica sumnjiče, da su osmisli uistinu paklen plan čiji je cilj bio stjecanje imovinske koriti, a taj su plan mislili provesti naplaćivanjem nepostojećeg duga pri tome se koristeći silom i prijetnjom. Sve navedeno događalo se od 31. ožujka do 10. travnja.

Sumnja se da su njih dvojica došli do jednog trgovačkog društva u zagrebačkoj Dubravi, gdje su oštećeniku, inače suvlasniku tog društva počeli prijetiti.

- Moj je sin zbog vas u zatvoru! Imaš sedam dana da mi platiš 50.000 eura. Ako to ne učiniš, za 14 dana dug će ti narasti do 100.000 eura. Shvati me ozbiljno jer će biti nevolje ako ne platiš to što te tražim - kazao je jedan od osumnjičenika oštećeniku.

Preplašeni čovjek je odbio platiti traženi novac, nakon čega ga je osumnjičenik svojom desnom rukom primio za lijevu stranu lica. Počeo je psovati te mu je vikao:

- Vidjet ćeš ti što su problemi ako je ne vidim svoje novce!

Nakon tako izrečene prijetnje, osumnjičenik se okrenuo svom sudrugu u zločinu te mu kazao:

- Zapali ove automobile!

Cilj toga je, tvrdi tužiteljstvo, bilo zastrašivanje oštećenika, kako bi im platio 50.000 eura. No vozila su uistinu i zapaljena 10. travnja u 00.40, a šteta je bila oko 150.000 kuna. Oštećeni je nakon toga, strahujući za svoj život i živote svoje obitelji, sve prijavio policiji, koja je nakon nekog vremena uhitila Darka M. i Ivana L..

Komentara 6

DU
Deleted user
18:46 20.06.2017.

ja za takove heroje ne zovem policiju rijesavam sam ,te poslije susedi zovu policiju ,samo mi moraju reci de da donesem novce,po mogucnosti negde u hladovini ne na asvaltu

PA
pan-am
19:14 20.06.2017.

Večernji sve zna !!!

JA
jajahs
21:55 20.06.2017.

sud ce ih pustit za dva i pol dana.. i sta onda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije