Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravično otkriće

Nepokretni otac i njegov sin umrli, a tjednima to nitko nije znao

leševi u stanu (1)
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
30.08.2011.
u 13:43

Mihajlo (85) i Zlatko (57) Kolar nađeni su mrtvi u stanu u središtu Zagreba. Na njima nisu nađeni tragovi nasilne smrti.

Tijela oca i sina Mihajla (85) i Zlatka Kolara (57) pronađena su u ponedjeljak malo poslije 21 sat u njihovu stanu u Šubićevoj ulici u Zagrebu.

Na njima nisu nađeni tragovi nasilne smrti. Još nije poznato pod kakvim su okolnostima umrli, ne zna se ni uzrok niti vrijeme smrti. Na sva ta pitanja odgovore bi trebali dati nalazi obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku. Prema svemu sudeći postoji velika vjerojatnost da su otac i sin na posljednjem katu zgrade zaboravljeni ležali čak dva tjedna! Njihovi rođaci iz Karlovca ljutiti su na policiju, kojoj su se nekoliko puta obratili, a koja, tvrde, nijednom nije provjerila što se događa s ocem i sinom od kojih posljednjih desetak dana nije bilo ni traga niti glasa.

Mihajlo Kolar 12. kolovoza izišao je iz bolnice. O njemu, bolesnom i nepokretnom, brinuo se njegov sin Zlatko, nezaposleni ekonomist, ali i terenske medicinske sestre koje su ga posjećivale. Posljednja dva tjedna medicinarke nisu stizale na njegovu adresu jer ga nisu uspijevale dobiti na telefon.

– Moja kolegica zvala ga je 18. i 24. kolovoza, ali nitko se nije javio na telefon. Jučer nas je nazvala njihova rođakinja iz Karlovca koja je bila jako zabrinuta jer nije mogla doći do njih – kazala je terenska medicinska sestra koja je jučer, ne znajući što se dogodilo, neumorno zvonila Kolarima na vrata.

Nejasno je zašto je medicinarkama trebalo dva tjedna da provjere što se događa s Mihajlom, a isto tako zašto policija nije pokucala Kolarima na vrata još prije deset dana, kada su njihovi rođaci iz Karlovca prvi put nazvali.

– Naša rođakinja iz Splita prije dva tjedna zvala je policiju u Zagrebu, a oni su joj povratno javili da je sve u redu. Pet dana nakon toga moj je suprug otišao na policiju u Karlovcu, a oni su mu rekli da su sigurno otišli na more! Kakvo more kad je Mihajlo bio nepokretan?! Jučer smo ponovno zvali policiju, a oni su tada rekli da je Mihajlo u bolnici. Nekoliko sati poslije našli su ih mrtve u stanu – ogorčena je Ivančica Mudnić Bile, njihova rođakinja iz Karlovca. Prema tvrdnjama rođaka i susjeda, Kolari su bili ugodni i pristojni ljudi.

U policiji kažu da za sada ne mogu komentirati slučaj.

Komentara 49

CH
chemica
15:35 30.08.2011.

To ste rekli Srbima devedesete pa su uskočili u tenkove. Nikakva domoljubna stoka me neće tjerati iz MOJE domovine, koliko god loše se u njoj trenutno živjelo.

Avatar oprosnica_za_kriminalce
oprosnica_za_kriminalce
14:56 30.08.2011.

Ovo mi zvuči kao da ih je usmrtio \"tihi ubojica\".

ZA
zagorec1
15:30 30.08.2011.

ja nisam bio u svom stanu u zg sad 10 dana i moglo mi je zvonit sto ljudi i kaj su trebali provalit il zvat policiju?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije