Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
58 mil. kn. gubitka

Nepogode, poremećaji na tržištu i otpremnine odnijele milijune

nepogoda
Maja Šantoši/PIXSELL
14.11.2010.
u 13:22

Bilježe gubitke iako je ljetos tvrtka M-SAN Ulaganja d.o.o. Zagreb sa 87,3 milijuna kuna dokapitalizirala i preuzela tvrtku

ORAHOVICA – Nakon što je ljetos tvrtka M-SAN Ulaganja d.o.o. Zagreb sa 87,3 milijuna kuna dokapitalizirala i preuzela tvrtku Poljoprivredno poduzeće Orahovica d.d. na Zagrebačkoj burzi objavljeni su podaci o devetomjesečnom poslovanju prema kojima je PP Orahovica ostvarila gubitak od 58,1 milijuna kuna. U izvješću se navodi da su gubici nastali zbog prenesenih troškova nedovršene proizvodnje i velikih zaliha, te poremećaja na tržištu i troška otpremnina. U promatranom razdoblju PP Orahovica je smanjila broj zaposlenih za trećinu ili 200-tinjak radnika. Na gubitak su utjecale i vremenske nepogode koje su smanjile prinose na ratarskim kulturama.

M-SAN Ulaganja ima u vlasništvu 81,2 posto temeljenog kapitala, te od PP Orahovice restruktuiranjem i novim ulaganjima želi stvoriti uspješnu tvrtku u posrnulom slavonskom agraru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije