Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreće u Šibeniku i Varaždinu

Neoprezni vozači naletjeli na pješake u dva grada, više osoba u bolnici

Ilustracija o?evida prometne nesre?e
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.12.2023.
u 11:09

U Varaždinu je 35-godišnji muškarac osobnim vozilom za koje se tehničkim pregledom ustanovilo kako je neispravno, naletio na 75-godišnjeg pješaka. Samo pola sata kasnije, u Šibeniku je 22-godišnjak velikom brzinom udario 85-godišnjaka na pješačkom prijelazu.

Prilikom približavanja parkiralištu u Varaždinu oko 10 sati ujutro 6. prosinca, 35-godišnji vozač udario je prednijem dijelom vozila u 75-godišnjeg pješaka koji se na cesti na kojoj ne postoji nogostup niti druga površina određena niti prikladna za kretanje pješaka, nije kretao što bliže rubu kolnika već se kretao s istočne strane kolnika.

Vozač nije prilagodio brzinu kretanja svog vozila uvjetima ceste, a izvanrednim tehničkim pregledom utvrđeno je da vozilo ima više nedostataka koji su kategorizirani kao veći nedostaci te kao takvi zajedno predstavljaju veći rizik za sigurnost na cestama. U prometnoj nesreći i vozač i pješak su ozlijeđeni, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Samo pola sata nakon varaždinske nereće, u Šibeniku je teške tjelesne ozlijede zadobio 85-godišnjak, nakon što je na njega naletio 22-godišnjak u osobnom vozilu zagrebačkih tablica. Kada se približavao pješačkom prijelazu, 22-godišnjak nije prilagodio brzinu automobila te nije uspio zaobići pješaka koji je prelazio cestu. Stariji muškarac se trenutno nalazi na liječenju u Općoj bolnici u Šibeniku, a protiv vozača(22) će biti podnesena kaznena prijava

VIDEO Strava u tunelu Učka: U prometnoj nesreći dvije osobe poginule

Komentara 1

Avatar Moodleen
Moodleen
16:35 07.12.2023.

Vozači su neoprezni, a ove seljačine koje ni ne provjere da li mogu preći sigurno cestu, oni nisu? Zebra im ne daje prednost nego je samo mjesto kuda smiju prelaziti cestu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije