Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVILI SMEĆE

Neodgovorni građani Vukovara još jednom pokazali svoje lice

smeće
Foto: Branimir Bradarić
1/5
09.05.2014.
u 16:39

Nekima od izletnika smetale su i grane pa su isjekli „višak“ na stablima

Iako Vukovarci gotovo svakodnevno ističu koliko im je stalo do svoga grada i koliko ga vole dio njih isto tako, gotovo svakodnevno, pokazuje da ne cijeni niti najmanje ono što se radi da grad bude ljepši, uređeniji, čistiji i privlačniji za sve. Poznati su od ranije već slučajevi pisanja grafita, razbijanja autobusnih nadstrešnica, bacanja cvijeća sa žardinjerama u Vuku, razbacivanja smeća…

Najnoviji slučaj zabilježen je u omiljenom vukovarskom izletištu Adica gdje se i ove godine 1. svibnja okupilo na tisuće građana. Rezultati posjete nekih od njih i danas su, tjedan dana poslije jasno vidljivi. Brojna mjesta na kojima su se izletnici okupljali na Međunarodni praznik rada ostala su prepuna smeća. Na više mjesta po Park šumi Adica, koja se naziva i plućima Vukovara, mogu se pronaći razbacane boce, razni papiri, tanjuri za jednokratnu upotrebu, salvete, novine, najloni, dijelovi odjeće… Nekima od izletnika smetale su i grane pa su isjekli „višak“ na stablima i to ostavili također razbacano svuda okolo. Ima i razbacanoga mesa koje je očigledno bilo višak prilikom roštiljanja.

Iako je u šumu zabranjeno ulaženje motornim vozilima na više mjesta su vidljivi tragovi od automobila i traktora. Teška vozila i kiša koja je padala tih dana doveli su do toga da je i trim staza, koju svakodnevno koriste brojni rekreativci i sportski klubovi, izrovana pa i na mjestima uništena. Nepoznato je i zašto iz gradske tvrtke Komunalac do sada, kao i niz godina unazad,  nisu pokupili smeće koje su sugrađani razbacali i izletište vratili u prvobitno stanje.

>> Kako to da građani ne žele koristiti vrećice za odvajanje otpada?

Komentara 3

PJ
pavao.josic
20:27 09.05.2014.

Bravo za autora članka!!!

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
17:13 09.05.2014.

Nije to karakteristično samo za Vukovar,toga,neodgovornosti, ima svugdje;koristim priliku da pozdravim Vukovarce ma gdje bili.

AN
AnusCroatica
21:20 10.05.2014.

Nestigne to Komunalac pokupiti jer moraju brže-bolje onu hrpu plastike koju su Vukovarci vrijedno odvajali zatrpati s ostalim smećem! Naime, do 1. srpnja smeće se ne mora odvajati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije