Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGORJE

Neočekivano im se bude iz kome, a bili su i u akciji ‘Korade’

liječnici
Foto: Matija Toplovec/PIXSELL
1/4
28.05.2014.
u 11:57

Svima je zajedničko mišljenje da priznanje koje se dobije od svoje struke vrijedi najviše, kao i kod svih drugih zanimanja, i ono im je poticaj za daljnji rad

Struka, odnosno Hrvatski liječnički zbor svojim zaslužnim članovima uručio je godišnje nagrade. Među nagrađenima je i jedanaest liječnika iz Krapinsko - zagorske županije.

Ovogodišnji dobitnici

Zahvalnice su tako primili liječnik obiteljske medicine i specijalist medicine rada u Zlataru dr. Janko Korpar, specijalist školske medicine u Konjščini, dr. Dragutin Zajec, neurologinja iz OB Zabok dr. Sanja Kovačić, dr. Vesna Ferček - Zorko iz Krapine i dr. Davor Gredičak iz Specijalne bolnice Stubičke Toplice. Nagradu “Ladislav Rakovac” primila je pedijatrica iz Krapine dr. Nevenka Radak, Posebna zahvalnica posmrtno je dodijeljena dr. Branimiru Pušćeniku iz Oroslavja i dr. Ljubi Sutonu, umirovljenom fizijatru iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice. Dr. Zlatko Crkvenčić iz Zaboka i prim. dr. Žarko Bakran iz Specijalne bolnice Krapinske Toplice primili su diplomu, a umirovljenom prim. dr. Milošu Manestaru, koji je radio u Specijalnoj bolnici K. Toplice, dodijeljena je Spomen zahvalnica. - To je rezultat dugogodišnjeg rada i aktivnosti i u okviru strukovnih organizacija – prokomentirao nam je dr. Janko Korpar, a na pitanje odgovorio da lijepog i ružnog u liječničkog poslu nema jer su kriteriji u tom poslu drugačiji pa se jedino može govoriti o lakšim i težim slučajevima, a najljepše je kad se nekome pomogne. Spletom okolnosti, što je manje poznato, dr. Korpar bio je liječnik koji je došao na mjesto događaja kada je poginuo policajac Mario Kusanić kada se odvijala afera “Korade”, a u stručnim krugovima slovi kao jedan od najboljih liječnika opće medicine koji je uz to najprivrženiji svojim pacijentima. Kada struka nagradi to je nešto što spada u najveća priznanja, slažu se i drugi liječnici.

Liječničke dogodovštine

- I kad sam bio u vojsci u Beogradu bio sam u vojnoj hitnoj pomoći koja je bila namijenjena časnicima i njihovim obiteljima - kaže dr. Crkvenčić istaknuvši kao zanimljivost da je radeći u Derventi kao mladi liječnik ljeti pokrivao čak 11 ambulanti. Dr. Davor Gredičak ipak je našao najteži dio rada u svom radnom vijeku, u ratnom i poslijeratnom periodu, kada su u bolnici na rehabilitaciji bili ranjenici. - Taj je rad bio zahtjevan, težak i u krajnjem slučaju poprilično opasan, jer su brojni ranjenici imali i psihičke traume - kaže dr. Gredičak ponosni otac petorice sinova od kojih najstariji specijalizira ginekologiju. - U radnom vijeku doživite svašta, ali čovjeka najviše vesele uspjesi koje ne očekuje – kazao nam je prim. dr. Bakran i objasnio kako je imao jednog mladog pacijenta koji je bio u vegetativnom, odnosno stanju kome 18 mjeseci. Iako se poboljšanja očekuju unutar godinu dana, kad je vidio što se događa oči su mu, kaže, bile “kao u šišmiša”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije