Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop nasilju

Neobičnom kaznom otac odlučio stati na kraj svom nasilnom sinu

nasilje
Foto: Facebook
21.03.2015.
u 20:11

Ništa se ne mijenja dok se ne zauzme stav. Jedna osoba dovoljna je da se pokrene revolucija, poručio je otac nasilnog tinejdžera.

Nasilje među djecom i mladima u posljednje vrijeme sve je veći društveni problem. Kako smanjiti međuvršnjačko nasilje dosjetio se otac tinejdžera Timothy R Srobenhorst.

Nakon što je saznao da mu sin zlostavlja jednog učenika iz škole takvom ponašanju odmah je odlučio stati na kraj kaznom koja uključuje iscrpne fizičke treninge koje uključuju sklekove, ranojutarnje trčanje i uređivanje okoliša. No to nije sve. Posljednji dio kazne ujedno je i najvažniji. Naime, kako bi osvijestio sina da njegovo ponašanje potpuno neprimjereno i sramotno naredio mu je da se za svoje ponašanje ispriča zlostavljanom dječaku i to pred cijelim razredom.

No tu nije kraj. Iako je ovaj cijeli slučaj mogao staviti pod tepih, Timothy to nije napravio. Na svom Facebook profilu objavio je fotografiju koja prikazuje njega i njegovog nasilnog sina kako u ruci drže transparent na kojem je ispisana kazna.

-Molim vas dijelite ovo kako bi zaustavili ovakvo ponašanje. Ništa se ne mijenja dok se ne zauzme stav. Jedna osoba dovoljna je da se pokrene revolucija- stoji u objavi koja je oduševila njegove pratitelje na društvenoj mreži.

Što vi kažete na ovakvu odgojnu metodu?

Foto: Facebook/ Naš potok

>>Projektom 'Prestani' žele zaustaviti nasilje među mladima

>>Nasilje među mladima: Sami, zapušteni i opasni

Komentara 28

4M
4mazge
20:56 21.03.2015.

bravo za tatu!

DU
dugonoga
20:57 21.03.2015.

bravo tata svaka čast. tako se radi sa djecom . mislim da je klincu najgora kazna bila sto je tata sve objavio na Facebooku.mislim da mu vise neće pasti na pamet tako nesto

DU
Deleted user
22:12 21.03.2015.

Da je barem više ovakvih roditelja, a ne onih koji sami šire govor mržnje i zlostavljaju druge, ako ne drugačije onda preko portala, foruma..Ima ih i ovdje, to je sve vrsta nasilja, svaka osoba koja vrijeđa i zlostavlja druge jeje bully. I što dijete može naučiti od takvog kad mu tata po fejsu piše prostote, zar takav može odgojiti poštenog čovjeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije