Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobične pojave
Povratak na članak

Što se to događa? U planinama 10 stupnjeva, a mraz na otocima

Razlog neuobičajenoj situaciji je izražena temperaturna inverzija kao posljedica dugotrajne jake zimske anticiklone nad našim područjem

Komentari 7

DU
Deleted user
13:44 18.12.2013.

Ovakova temperaturna inverzja prisutna je u našim kopnenim krajevima svake godine, tako da je to iznenađenje samo za one koji su došli sa južnih mora.

VL
Avatar Prosenjak
Prosenjak
14:54 18.12.2013.

Nije se dogodilo ništa čudno. Jednostavno je hladan i vlažan zrak pao dolje, a na vrhovima ako nema vjetra vi možete kad je sunčano vrijeme šetati u kratkim rukavima čak i kad je temperatura relativno niska. Dignuti stražnjicu iz ureda,a, otići koji put u planinu, pa ćete vidjeti da su to sve apsolutno normalne pojave. Jednom je u sjevernoj Dalmaciji bilo jugo i oblano skoro mjesec dana, i usred svih tih oblačnih dana ja se sa svojom ekipom zaputim u Velebit. Kad smo došli gore, ono sunce, pravo proljeće, a ispod nas oblaci stvorili prvo more magle. Mi zovemo doma a oni kažu kako je njima hladno, oblačno i kako je magla, a mi gore na planini stojimo na suncu, u kratkim rukavima, u siječnju.

VL
MD
mara-danda
17:15 18.12.2013.

Biti ce prije da se mijenjaju polovi zemlje... sto bi rekli stari ljudi.."dolazi nam iz guzice u glavu"

VL
Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
17:48 18.12.2013.

Samo intelektualcima iz crometea je temperaturna inverzija "neobična" pojava. Hm, mogli su joj nadjenuti i kakvo znakovito ime. Molim lijepo, postoji DHMZ, relevantna državna ustanova pa bi bilo lijepo da se tamo obratite umjesto izmišljanja tople vode.

VL
Avatar Sunčica
Sunčica
18:47 18.12.2013.

@mara-danda...i ja mislim da je to što ti kažeš..heheh

VL
Avatar MENSA
MENSA
19:18 18.12.2013.

Bilo to kome drago ili ne i htio to tko priznati ili ne, ali Zagreb se u nekim stvarima totalno "poseljačio"! U najkraćem, bilo kakvi šatori u bilo kakvoj prilici na trgu Bana Jelačića su potpuno, potpuno .....neprimjereni. Ali izgledaeda da to teško mogu shvatiti neki pojedinci čiji geni još uvijek "zrače" drugačijom estetikom, unatoč njihovom izvještačenom i nasiljenom "kajkanju"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.