Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Viralna scena

Neobična snimka osvanula na Facebooku: Muškarac na autocesti jurio električnim romobilom

You Tube
04.05.2023.
u 12:40

Muškarac potencijalno ugrozio okolinu; na javnoj cesti vozio romobil brži od 25 km/h i snažniji prema od 25 ‘kubika‘ ili 0,6 kW. Snimka je zbog neviđene scene postala viralni hit.

Jučer je na Facebooku objavljena snimka muškarca koji vozi električni romobil autocestom A3 u smjeru Zagreba i Dugog Sela. Muškarac je vozio romobil desnom, zaustavnom trakom, a na zadnji dio "električne jurilice" pričvrstio je prtljagu. Snimka je vrlo brzo postala viralna nakon objave na portalu carspottingcroatia.

Zakonski okviri nalažu kako se električni romobili opisuju kao vozila posebne kategorije bez sjedećeg mjesta te mu motor nije snažniji od 25 ‘kubika‘ ili 0,6 kW. Maksimalna brzina ne doseže više od 25 km/h. U skladu s tim, svrstava se u posebnu kategoriju regulacije vožnje "osobnog prijevoznog sredstva" zajedno sa monociklima, segwayima i sličnim vozilima.

U slučaju da je električni romobil snažniji od 0,6kW ili brži od 25 km/h ne smije se koristiti u javnom prometu. U suprotnom se moraju registrirati te limitirati ili atestirati, propisuje novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama.

Komentara 2

TM
trade_mark
13:18 04.05.2023.

(neodgojeni) biciklisti su male bebe prema tim trendseterima koji zuje ko sumanuti na tim električnim romobilima. zakonom zabraniti!!

Avatar rubinet
rubinet
20:58 14.05.2023.

Prema Zakonu o sigurnosti na prometnicama el.romobil ne smije prometovati autocestom. Dakle, prekršitelja je trebalo kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije