Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oluja Ofelija

Neobičan prirodni fenomen šokirao građane

pjena oluja ophelia
Screenshot/You Tube
Autori: Vecernji.hr, Hina
18.10.2017.
u 15:45

Pjena je prekrila ceste i zgrade te uzrokovala probleme u prometu

Oluja Ofelija uzrokovala je neke rijetke pojave u Velikoj Britaniji, kao što je crveno Sunce. Meteorolozi su objasnili da je oluja donijela pijesak i prašinu iz Afrike i istočne Europe, koji su raspršili svjetlost i zbog toga je Sunce izgledalo kao da je crveno. Sada su pak snimke iz grada Cleveleysa u Lancashireu, iznenadile sve. Naime, čitav grad je prekriven pjenom.

Zbog visokih vjetrova more se zapjenilo, a pjena je potom prekrila ceste i zgrade. Stanovnici su ostali šokirani ovim prizorima, a pjena je uzrokovala probleme u prometu, piše Independent.

Podsjetimo, tri su osobe poginule u oluji koja je, praćena vjetrom brzine 150 km/h, zahvatila zapadnu obalu Irske rušeći stabla i prouzročivši prekid opskrbe električnom energijom. Vlasti su zatvorile sve škole, mnoge javne službe, prijevoz i trgovine, pozivajući stanovnike da ostanu kod kuće.

U Dublinu je bio prekinut autobusni, tramvajski i željeznički promet a u zračnoj luci je otkazano 135 letova. Zatvorene su i gotovo sve javne službe i trgovine jer je za poslijepodne najavljeno jačanje vjetra.

Ofelija je bila oluja kategorije 3, koja se pojačala tijekom vikenda, koja je s Atlantika prolazila prema Velikoj Britaniji.

Stručnjaci su tvrdili da je to najstarija oluja u Atlantskom bazenu od 1980. godine uragana Frances i najgora oluja od uragana Debbie 1961. koja je ubila 12 ljudi.

pjena oluja ophelia
1/13

Komentara 2

Avatar MENSA
MENSA
18:53 18.10.2017.

A i ovo s pjenom je prirodni fenomen, jer naravno....oceani povremeno proizvode deterdžent kao "nus produkt" morskih strujanja! Ta priroda jednostavno nema što ne može eto baš sam nedavno vidio prirodni fenomen cvjetanja plastičnih vrećica u Lapadskoj uvali u Dubrovniku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije