Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Lalovac:

Nenaplatu poreza na otocima EK je zamjerao i Grčkoj

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.08.2015.
u 07:15

Ministar financija o hvatanju poreznih dužnika

Ministar financija Boris Lalovac ne prestaje biti aktivan ni za vrijeme odmora jer, poručuje, ljeto je razdoblje kada se može naplatiti najviše poreza i napuniti proračun. Pa stoga i dalje provjerava zašto neki lokali imaju malen promet, odnosno zašto poreznici ne rade svoj posao i nisu reagirali na nelogičnosti koje potvrđuju da se računi ne izdaju.

Više prihoda od poreza može popraviti fiskalnu sliku, odgovara Lalovac onima koji mu zamjeraju što se bavi hvatanjem neplatiša poreza, a ne brine se o fiskalnoj politici, posebno nakon što nam je i kreditna agencija Fitch prošli tjedan promijenila izglede rejtinga u negativno.

– Europska komisija zamjera zemljama koje imaju široku poreznu osnovicu, a porez ne naplaćuju. To je bio slučaj i s Grčkom, kojoj se zamjerilo što gotovo nije uopće naplaćivala poreze po otocima, a u isto je vrijeme tražila pomoć EU – kaže Lalovac.

Ministar je u ‘akciju’ po Jadranu pozvao i ravnatelje Porezne i Carinske uprave, a kao što je već najavio, nakon 15. kolovoza razjasnit će se zašto se posao nije radio te su moguće i smjene poreznika. Nakon Zadra, Hvara, Korčula i Vele Luke, ministar je trenutačno u Makarskoj, s istom misijom – da se utvrdi zašto je mali promet onima onima kojima se išlo u susret i za koje je 2013. odlučeno da ulaze u sustav PDV-a samo za godišnje iznose veće od 230 tisuća kuna.     

>> Lalovac se pretvara u računovođu, a na dnu smo zbog fiskalne politike

Komentara 6

Avatar nekakav
nekakav
07:35 04.08.2015.

sva ova medijska pumpanja ministra dokazuju samo jedno. da je nesposoban, da pojma nema, i da je kao i svaki sdpov ministar sposoban samo uzeti kredit, a ne privrijediti neki novac, a kamoli uštediti nešto. njihove bajke da su uzelili nove kredite kako bi platili stare obveze su smiješne. pa samo lalovac je u godinu i nešto mandata zemlju zadužio za 60 i više mrld kuna! sad mi recite kud je otišao taj novac? na stare obveze? to znači da nema novih? tko ih je stvorio? aha, one su tu, stalne. ova vlast je zemlju u 3,5 godine mandata zadužila za 100 mrld kuna. to je ostavština ekipa s planon 21. valjda 21 mlrd minusa u svakoj godini mandata. al su i taj plan prebacili. oni idu na plan 30. 30 mlrd godišnje novog duga.

Avatar petrolio
petrolio
10:46 04.08.2015.

linić je za lalovca bio Bog financija...

Avatar mirica19
mirica19
13:41 04.08.2015.

Ova nas vlast jedino u grčki scenarij može odvest!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije