Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13. dan potrage za Matejem

Nenad Periš o snimci iz Save: 'Ja na toj snimci ne mogu prepoznati ni plivača'

Nenad Periš
Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
1/5
12.01.2022.
u 19:39

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije pregledalo je mnogo snimaka s nadzornih kamera te na temelju njih napravilo rekonstrukciju Matejeva kretanja

Splićanin Matej Periš (27) nestao je u Beogradu 31. prosinca i potraga za njime od tada traje. Hrvatska policija na konferenciji za medije potvrdila je da je snimka iz Save autentična i snimljena u vrijeme njegova nestanka, ali nisu mogli potvrditi je li na njoj čovjek ili neki predmet, a kamoli je li na njoj nestali Splićanin. Snimku je komentirao i Matejev otac, Nenad Periš

- Ja na toj snimci ne mogu prepoznati plivača pa ni Mateja - rekao je kratko za 24sata

IDEO Ovo je snimka iz Save za koju je policija potvrdila da je nastala u noći Matejeva nestanka: "Postoji sumnja da je ušao u vodu, ali ne i potvrda toga, a snimke se još obrađuju i izoštravaju"

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, kako je danas priopćeno, pregledalo je mnogo snimaka s nadzornih kamera te na temelju njih napravilo rekonstrukciju Matejeva kretanja. Kako navode, rekonstrukcija je napravljena "od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag". 

- Ono što očekujem je da se istraga nastavi do konačnog odgovora gdje je Matej odnosno gdje je mobilni uređaj koji je otporan na vodu - kazao je Nenad Periš za Dnevnik.hr te naveo kako je policija stručno predstavila svoja saznanja. 

VIDEO Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

Iz MUP-a Srbije također naglašavaju kako poduzimaju sve mjere i radnje kako bi pronašli 27-godišnjeg Mateja. 

- Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, različitih organizacijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, i od trenutka prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi mladića pronašli - naveli su ranije danas. 

Komentara 3

Avatar MK3
MK3
21:34 12.01.2022.

Motivi napuštanja lokala i grupe sa kojom je došao je ključ... Mi još neznamo odgovore kamo je krenio, zašto trči, zašto u jednom trenu procijenjuje da se ipak prebaci na taxi (izgleda jer mu je baš tu i ne treba čekati), ako stvarno ima mobitel zašto misli da nema vremena pozvati drugi taxi, zašto misli da vrijeme odkucava i što ga stavlja u vremenski pritisak... Pokušaj uzimanja Taxija i način kako to radi meni se čini - on je još uvijek racionalan ali i pristojan (nako odbijanja viš se čini da se taxist zamislio dali ga možda ipak trebao povesti)... Način kako prelazi cestu, da slutit da je razlog bitniji nego prometna pravila sa jedne strane, mada je ipak pristojan i nikoga ne uvlači nit taksistu ne moljaka, čak i pješake na nogostupu zaobilazi trčeći po cesti, pa i prijatelje ne zove - tako da izgleda da zna što radi... Mene zanima gdje mu je jakna i ali uz sebe ima platežno sredstvo i ali uz sebe stvarno ima mobitel (ili samo sat sa SIM)... Što ga tjera, intristična motivacija ili ekstrinzična motivacija (možda manipulacija), ili je neko sredstvo stvarno izbrisalo tu razliku a motiv je fikcija?

AN
ante555
21:04 12.01.2022.

Mlacenje prazne slame, dosadila vise ova trakavica

UR
Urbanring
20:13 12.01.2022.

To prije slici na neku životinju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije