Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SARAJEVO Slavni košarkaš kandidat za dogradonačelnika

Nenad Marković SDP-ov adut s klupe

12.12.2008.
u 23:00

Socijaldemokratska partija BiH planira za jednog od zamjenika gradonačelnika Sarajeva kandidirati proslavljenog košarkaša i trenera, Nenada Markovića, doznaje se iz izvora bliskih ovoj stranci.

Nakon što je obznanjeno da će kandidat SDP-a za gradonačelnika glavnog grada BiH biti bivši federalni premijer, Alija Behmen, krenulo se u izbor kadrova koji bi trebali činiti buduću gradsku administraciju. Markovićeva kandidatura skoro da i nije upitna, a u SDP-u vjeruju kako će dolazak popularnog sportaša na takvu poziciju u lokalnoj vlasti pozitivno odjeknuti u javnosti.

Popularnost
Nakon što se oprostio od aktivnog igranja košarke, Marković se okrenuo trenerskom poslu. Bio je trener sarajevske Bosne i izbornik reprezentacije BiH, a doskora je  trenirao grčki klub Panionis. Na proteklim lokalnim izborima izravno se uključio u kampanju SDP-a i bio na kandidacijskoj listi u općini Centar, iako formalno nije bio član stranke. Vjeruje se kako je on umnogome zaslužan za izborni uspjeh SDP-a u sarajevskim gradskim općinama.

Iako nema političkog ili upravljačkog iskustva, Marković bi mogao doprinijeti ostvarenju proklamiranog cilja SDP-a, a to je potpuni povratak multietničkog imidža Sarajeva. Njegova kandidatura vjetar je u leđa i nastojanjima SDP-a da osigura dovoljnu potporu ostalih stranaka za preuzimanje vlasti u Sarajevu. Teško je očekivati da će bilo tko od potencijalnih partnera SDP-a, a to su BPS, Naša stranka, Pokret mladih i Stranka penzionera-umirovljenika, imati zamjerki na Markovićevo imenovanje.

Potpora ostalih

Njemu kao kandidatu će teško moći zamjerku naći i SDP-ovi politički protivnici, predvođeni SDA-om i Strankom za BiH. Zapravo, jedini Markovićev «minus» je to što nema političkog iskustva. No, time se ne mogu pohvaliti ni dosadašnji dogradonačelnici.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije