Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nenad Bakić najveći pojedinačni dioničar Varteksa

Varteks ima ukupno 1.920.807 dionica, a Bakić tako sada jedini ima više od 10 posto udjela u vlasništvu, to jest u glasačkim pravima.
19. veljače 2013. u 16:43 3 komentara 407 prikaza
nenad bakić (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Varaždinom je odjeknula vijest da je Nenad Bakić, financijski stručnjak i jedan od najvećih, ako ne i najveći ulagačna Zagrebačkoj burzi, postao najvećim pojedinačnim dioničarom tekstilne kompanije Varteks. Vijest o najnovijoj transakciji ovog najzanimljivijeg, kako ga mnogi smatraju, “solo igrača” burze, priopćio je Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa.

- Upravi Varteksa dostavljena je obavijest od strane g. Nenada Bakića da je stekao 7.507 dionica oznake VART-R-1, što predstavlja 0,39 posto svih dionica s pravom glasa, čime se ukupni broj stečenih dionica popeo na 10,076 posto - javio je Košćec financijskim institucijama. Varteks ima ukupno 1.920.807 dionica, a Bakić tako sada jedini ima više od 10 posto udjela u vlasništvu, to jest u glasačkim pravima.

Nakon Bakića s 10,076 posto dionica Varteksa, prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva slijedi sam Varteks s 9,56, Karlovačka banka s 9,19, skrbnički račun pri Reiffeisen Austria s 8,95, Varteks ESOP s 8,13, Stjepan Igrec s 7,03, skrbnički račun pri Erste Steiermarhische bank s 5,73, skrbnički račun pri Societe generale-Splitskoj banci s 4,47, skrbnički račun pri Societe generale-Splitskoj banci/Erste plavi obvezni mirovinski fond s 2,78 posto i Zoran Košćec 2 2,55 posto.  

>> Pokrenuta predstečajna nagodba nad Varteksom

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • krka:

  To je već odavna poznato; od Varteksa ostaje samo dimnjak, ostalo građevinska mafija pretvara u poslovno-stambeno područje. Nebi se čudio da Coning nema već gotovu projektnu dokumentaciju prema kojoj će se morati napraviti novi GUP.Italija ima Mafiju, kod nas Mafija ima državu!

 • prava istina:

  Eto konačno na vidjelo dolazi poznati scenarij postupanja "građevinske mafije". Tko bi lud kupovao dionice da se ne priprema veliki obrat u postupku uništavanja tekstilne industrije i stvaranja preduvjeta za stečaj kako bi se tekstil povukao i ostalo bi samo ... prikaži još! skupocjeno građevinsko zemljište. U vrijeme propadanja ove industrije kupuju se dionice. To ni bez vraga.

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  hehe, jel vam sad jasno zašto je varteks propao? nije, i neće vam biti, sve dok ne proučite košćeca! smiješno, lik nema pojma o tekstilu, a vodio bi nekadašnjeg diva! jedini cilj im je svima tamo zaraditi jednokratno na zemljištu, ... prikaži još! ništa oni nisu sposobni napraviti! zar je itko mogao očekivati nekakav razvoj kad je isti taj košćec uništio i zatvorio proizvodnju tkanine? jedinu stvar radi koje je od države i ie unije mogao dobiti nepovratnu pomoć?! i to svjesno su uništili, odrezali zadnju šepavu nogu varteksu. pokojni herjavec je znao voditi firmu, al ovi su je uništili. i kad čujete košćeca da krivi državu što im nije pomogla, ne zaboravite da su jedinu osnovicu s koje su mogli dobiti pomoć, uništili svjesno!