Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zrakoplovni stručnjak:

'Nemoguće je da su rupice nastale u zraku od nečega što nije metak, nije ptica. To ne drži vodu'

Oštećen zrakoplov Croatia Airlinesa na letu za Sarajevo, sumnja se na vatreno oružje
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
23.06.2022.
u 23:43

Nakon početne informacije kako se moglo raditi o nekome streljivu, u drugome priopćenju Tužiteljstvo je sve opovrgnulo pozivajući se riječ struke čiji su balističari otkrili kako nema tragova baruta.

Prva informacija koju su objavili iz državnog Tužiteljstva BiH kako bi oštećenje na trupu zrakoplova Croatia Airlinesa, koji je na letu iz Zagreba sletio u Sarajevo, mogao biti rezultat pucnja iz vatrenoga oružja podigao je na noge sve institucije u BiH.

Najprije državnog tužiteljstva, zatim stručnjaka balističke struke, pripadnika odjela za sigurnost Uprave za civilno zrakoplovstvo BiH, SIPA-e, OSA-e čiji su se pripadnici okupili iza žute trake kojom je bio ograđen zrakoplov Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 na pisti Zračne luke u Sarajevu. Incident je nadležnima prijavio pilot nakon što je u srijedu navečer nešto prije 23 sata sletio u zračnu luku te, kako to procedure predviđaju, napravljen je redoviti uobičajeni pregled.

U izvješću koje je dostavio Graničnoj policiji BiH, on je izrazio sumnju da je riječ o rupi nastaloj od metka, ali pri tome nije mogao reći kada je nastala. "Ništa sumnjivo nisam primijetio tijekom leta", napisao je u izvještaju Graničnoj policiji. "Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400, koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22:50, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima", priopćeno je iz Croatia Airlinesa. Oštećenje se nalazi na trupu s lijeve strane zrakoplova. Radi se o rupi promjera dva s dva centimetra. Potvrdio je to i ministar prometa i veza Hrvatske Oleg Butković.

Nakon početne informacije kako se moglo raditi o nekome streljivu, u drugome priopćenju Tužiteljstvo je sve opovrgnulo pozivajući se riječ struke čiji su balističari otkrili kako nema tragova baruta. "Nakon provedenog očevida, prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na zrakoplovu nastalo djelovanjem vatrenog oružja", navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Po istome izvoru analizama na licu mjesta utvrđeno je kako nema tragova barutnih čestica ni drugih tragova na trupu zrakoplova koji bi upućivali na to da je oštećenje nastalo zbog korištenja vatrenog oružja. "Prema stavu stručnih osoba, oštećenje je izazvano mehaničkim udarcem", stoji u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Zrakoplovni stručnjak Alen Šćurica rekao je kako sumnja u preliminarni zaključak Tužiteljstva BiH. – Nemoguće je da su rupice nastale u zraku od nečega što nije metak, nije ptica. To ne drži vodu – rekao je Šćuric.

Komentara 34

Avatar joshan
joshan
00:37 24.06.2022.

tamo prijete hrvatima,ruše križeve,skidaju i pale zastave pa čak je bilo i ubojstava samo zato što je netko hrvat,tako da me nebi čudilo i da je netko pucao,pa pokušavaju sve zataškat....

Avatar Manolique
Manolique
23:51 23.06.2022.

Možda su labudovi.

XA
xaron
01:45 24.06.2022.

Letio za,Sarajevo tu je sve moguče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije