Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAMO LI ŠTO JEDEMO?
Povratak na članak

Nemet: 'Ugostiteljski lobi sprečava strožu kontrolu mesa'

Zvonimr Nemet, tajnik udruženja za tov i uzgoj junadi, tvrdi da se može spriječiti uvoz stare junetine i svinjetine.

Komentari 20

BR
bronhy
09:15 29.08.2010.

ma svi puštaju balone. \"ugostiteljski lobi\"... ma da to možda nije Rubelj... zašto nitko ne veli, to radi AGROKOR, i nitko mu ništa ne može...

VL
OB
-obrisani-
22:21 28.08.2010.

oooo ppppp aaaaaaa samo tako

VL
OB
-obrisani-
21:40 28.08.2010.

mamu vam trovačku. od sutra prelazim na ribu.

VL
UK
Ugo Kajvez
22:38 28.08.2010.

Kakva šugava država, šaka bijednih \"ugostitelja\" ili bolje rečeno gangstera kontrolira preko zločinačke organizacije \"lobije\" upravljanjem države, koja tobož služi SVIM građanima a ne samo par bijednicima ..... i da meni netko prića kako u RH postoji demos i kratia (vladavina naroda) ......

VL
DU
Deleted user
22:37 28.08.2010.

Neizravno, svi zainteresirani potrošači se mogu uvjeriti u vrlo nezavidnu kvalitetu naših kobasica i to se doista ne isplati kupovati jer nema \"aromu\", a bogme ni ne izgleda naročito na prerezu. Spomenuta Pučka je dno dna, odnosno mljevena žlundra, a ni hrenovke u Hrvata više nisu mirišljave kao njemačke ili austrijske, primjerice... Kad se pročita gornji tekst, jasno je i zašto više ne miriše cijeli stan po \"Gavrilović\" pašteti kao nekoć i vjerojatno ima istine da se danas pašteta radi po sistemu PA ŠTETA to baciti u smeće. U biti, ne bih se osvrtao na tu problematiku da nema začuđujuće pasivnosti HSS-a, dakle stranke ribara, farmera i njene ulogu u vladajućoj koaliciji. Oni se ni ne obaziru na takve teme koje istinski mogu poljuljati pozicije domaćih farmera jer su okupirani klijentelističkim interesima odnosno gledaju kako što više hapnuti iz Podravka bankomata i kako što je moguće više ići na ruku tajkunima u njihovoj orbiti kao što je slučaj elektrane na pelete u selu predsjednika HSS-a. Njih traktori i selo više i ne zanimaju, zar ne? To samo rutinski obilaze pred izbore...

VL
UK
Ugo Kajvez
22:49 28.08.2010.

Klikajte minus samo pa jedite meso prepuno sintetskih hormona ......

VL
BS
blade_st
23:15 28.08.2010.

jebiga, svi mi gledamo samo u cijenu...

VL
CE
cericzel
23:56 28.08.2010.

\"Trenutačno proizvođači prema zakonu nisu dužni navesti godinu klanja, pakiranja i zamrzavanja mesa, već samo preporučeni rok trajanja, koji je za zamrznuto meso godinu, a za svježe tri dana.\" _________________________ ovo mi baš i nema smisla..rok od kad? dana kupnje??

VL
OB
-obrisani-
00:01 29.08.2010.

Ukratko: jedemo smeće staro godinama i crkotine natopljene kemikalijama primjer: u \"vodećem\" tgovčkom lancu nalazi se meso u frižideru predivne crvene boja..mami vas izgledom da ga kupite,pa idete podebljati MINUS Kažete mesaru ..odrežite cca 1 kg.. kad iznenađenje: ZDRAVO mesoVO meso na prorezu ako je svježe mora biti jarko crvene boje koja ukazuje da hemoglobin još nije oksidirao, no kad ono na prorezu MESO JE CRNO...KAO ZOMBIJ premazan katranom Majstor to brzo zmota u neki papir, odeš doma razjađen i zbunjen jer neki od nas znaju kako izgleda prava stvar kod pravih mesara Kad doma otvoriš papir ..meso ima predivnu boju,iz papira se cijedi svježa otopina koja je vratila crkotini boju i lijep izgled koju ste masno platili Zza neupućene: Zzdravo netretirano meso kemikalijama na zraku TAMNI...Na prorezu mora imat ssvježu jarko crvenu boju koja ukazuje da u mesu nema raznih otopina koje sprečavaju oksidaciju željeznih spojva u mesu ..ajde još malo parola,laži i arena na račun sitnozube stoke dovedite još jednog maminja i bandinja da popljačka najsjeverniju mahalu i dovedite još jednog feudalca da doveze nekoliko kompizicija bjelosvjetske crkotine dok naši seljaci nemaju kud sa svojim kvalitetnim mesom bando nefeudalna !!

VL
OB
-obrisani-
00:03 29.08.2010.

svi koji živite na trgovačkim lancima prekontrolirajte si jetrene probe ALT,AST,GGT ..a posebno oni koji vole gazirana smeće...vjerujte mi DUBOKO I NEUGODNO ĆETE SE IZNENNADITI KAO JA Jetra vam izgleda kao GNOJ..no ,neofeudalci koji se voze helikopterima i okruženi su slugama to ne zanima ..sigurno neće preuzeti brigu nad vašom djecom kad crknete njihovom pomoći

VL
TH
than
00:25 29.08.2010.

Jel\', a u kojem to lancu je za trajanje svjezeg mesa navedeno 3 dana ?!?! Pa pod kraci rok trajanja ulazi meso koje kao do sutra traje, sto bi znacilo da je jucer pakirano (ako su 3 dana u pitanju). Ja to jos u zivotu nisam vidio kod nas. A ostalo kojemu je cak i prosao naznacen rok trajanja, bolje niti necu. Mozda ste i uveli europske zakone, ali niti stitite kupce niti ih se drzite.

VL
TH
than
00:39 29.08.2010.

@Grizly Pa cijena pucke/narodne i slicnih ti i govori kakve je to kvalitete. Pa ne ocekujes valjda da za 15x manju cijenu dobijes nesto kvalitete kulena, sunke, prsuta... ?!?! Boze moj... A sto se tice hrenovki, nase su jos i i super u odnosu na njemacke i austrijske, kao i ostali suhomesnati proizvodi, samo sto se kod nas vecinom kupuju hrenovke robnih marki na kojima se takodjer stedi gdje se stigne. Za ostalo si u pravu...

VL
GU
Gustavo
00:45 29.08.2010.

Oko mene ljudi umiru od raka na sve strane, toga prije nije bilo toliko, uvozi se sve, od voća i povrća koje stoji po par godina u hladnjači i pritom se šprica da ostane svježe do mesa.

VL
OR
ordinaryhandsome
04:09 29.08.2010.

Wotane e da u KONZUM-u sam dva puta kupio odojak.. još uvijek nismo sigurni što smo točno jeli.. Nadamo se da je bio. Nešto s jako malo simptoma \"odojka\", ako je bio užas. Tamo više ne idem po meso nii lud. I btw stare su priče o \"tu i tamo\" starom mesu po toj trgovini. Ima dosta o tome na Internetu. Tako da \"o p(r)oguravanju\" starog mesa o čemu ovdje piše ne treba ni sumnjat, ni slučajno.

VL
KO
kontras
04:11 29.08.2010.

nemojmo biti naivni. kada smo glasali za neovisnu hrvatsku, glasali smo i za ovo. pa zapad mora negdje sa viškom svojih zaliha. stigle su taman ovih dana i jabuke iz eu, prošlogodišnje, one koje oni više neće prodavati jer imaju nove. sve je to normalno, pa ne mislite stvarno da smo mi stvorili sami drzavu? niste valjda toliko naivni!

VL
DO
doktorica
07:37 29.08.2010.

Glavno da inspektori izjavljuju da je O.K. da jedemo staro meso koje je zamrznuto 2g.Truju nas i još takovi nesposobnjakovići koji su do posla došli po vezi a ne sposobnostima \"objašnjavaju\" kako je to dobro za Hrvatsku .Treba im svima dati otkaz,a za ovo bi Čobanković trebao sam dati ostavku da ima i malo obraza,zajedno sa svojim \"stručnjacima!\"

VL
DE
dejan
12:18 29.08.2010.

Ha,ha,ha...\"ugostiteljski lobi\"...ha,ha,ha...!!!

VL
OB
-obrisani-
14:08 29.08.2010.

Šta u ovoj državi zakone donose različiti lobiji ili vlada RH??????---SRAMOTA----

VL
IG
igorl
07:59 30.08.2010.

Nije problem u starom mesu ako je zdravstveno ispravno. Koliko smeca svakodnevno konzumiramo, pocev od televizije preko stresa na poslu i sl. to je najmanje zlo. Problem je u tome sto se odmrznuto meso iz Cilea prodaje pod svjezi proizvodd hrvatskih pasnjaka. Da nitko ne bi kupovao staro meso takodjer je laz. Staro meso nabavlja se po 1-2 kn / kg. Neg ga prodaju po 5 kn / kg - da vidis kako bi raja kupovala, dakako pod pretpostavkom da je zdravstveno ispravno. Neg svjeze meso ima cijenu od 50 kn kao sto je trenutno slucaj i stvar rjesena. Vuk sit a i sirotinja s njim, a deklaracija Bogomdana. I.

VL
MA
marinko1
12:46 31.08.2010.

Možemo se svi odreći mesa.Ionako smo stoka sitnog zuba a trave oko nas u izobilju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.