Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnica

Nemčićevi 'mravci' i s filmom o djevojčici Durici pobrali nagrade

Mravec
04.10.2014.
u 17:00

Filmska i video družina Mravec u Osnovnoj školi Antun Nemčić Gostovinski djeluje gotovo 20 godina

Filmska i video družina Mravec iz koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski u siječnju će proslaviti svoj 20. rođendan. Od samog početka voditeljica grupe je Karmen Bardek, ujedno i učiteljica razredne nastave u školi.

Uložili u opremu

Pohvalila se da je u dva desetljeća kroz grupu prošlo oko 180 učenika, a neki od njih i dalje se, na ovaj ili onaj način, bave filmom. Najdalje od svih otišla je Maida Srabović, danas magistra filmske montaže, a uz nju su tu odmah i fotograf Ivan Brkić te Martina Trešćec Godek, magistra hrvatskog jezika, koja vodi filmsku grupu u Zajednici tehničke kulture Grada Koprivnice.

K. Bardek otkrila je da imaju vrlo dobru opremu, a u nju su tijekom godina uložili oko 150.000 kuna. Prema njezinim riječima, ako želiš biti konkurentan, oprema ne smije biti ništa manja od vrlo dobre. Izbrojala je da su dosad osvojili 13 prvih, četiri druge i pet trećih nagrada na razno-raznim državnim i međunarodnim natjecanjima.

-Meni osobno najdraža je druga nagrada za igrani film ‘Šmrc’ na državnoj reviji za mladež u Samoboru 2006. godine. Zašto? Zato što je bilo javno ‘žiriranje’, a u žiriju su bili doajeni hrvatskog filma Petar Krelja i sad već pokojni Zoran Tadić i Ante Peterlić - kaže K. Bardek, koja je sa svojim “mravcima” ovih dana “ubrala” još dva sjajna priznanja.

Bakine naočale

Njihov kratkometražni igrani film “Durica” najprije je na Smotri hrvatskog školskog filma u Velikoj Gorici bio među 12 posebno pohvaljenih, a potom je ušao i u službenu konkurenciju 52. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece, koja se prošlog tjedna održavala u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu. Film “Durica”, koji govori o istoimenoj 7-godišnjakinji, naočalama njezine bake i prijatelju Marku, a na kojem je radilo osmero učenika, osvojio je dvije treće nagrade - nagradu stručnog žirija i nagradu dječjeg međunarodnog žirija. “Durica” će, uz ostale filmove koji su nagrađeni od stručnog žirija, biti prikazivan u Italiji, Makedoniji, Japanu i SAD-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije