Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjednica vlade

'Nemamo novca za pelješki most, no spojit ćemo Hrvatsku!'

sjednica vlade, vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
19.07.2012.
u 10:48

Ministar Siniša Hajdaš Dončić ponovio je da će Hrvatska graditi pelješki most ne uspije li se dogovoriti s Bosnom i Hercegovinom o gradnji koridora kroz Neum. Danas je dodao kako bi novi most mogao biti jeftiniji oko 30 posto.

Brodotrogir ide Končaru, tako je odlučila Vlada na današnjoj sjednici. Naime, iako je More Trogir dalo kvalitetnu ponudu, komisija u kojoj su surađivale razne institucije donijela je odluku da se ipak prihvati ponuda Danka Končara, odnosno tvrtke Kermas Energija.

Milanović pohvalio Čačića

– Oba su društva svojim ponudama nastojala zadržati brodogradnju i dala su kvalitetna jamstva. Kermas Energija zadržat će većinu ljudi, a projekt je bio više industrijski i više developerski – kazao je prvi potpredsjednik Radimir Čačić. Premijer Zoran Milanović istaknuo je da su bez obzira na afinitete odlučili prihvatiti projekt koji jamči zadržavanje industrijske proizvodnje te je pohvalio Čačićev rad i angažman na projektima brodogradnje. A pelješki most ipak je u agendi Vlade.

– Nakon osam godina jedne vlasti moramo spojiti Hrvatsku na prihvatljiv način – kazao je premijer te obećao građanima najjužnijeg dijela Hrvatske da će ih s Hrvatskom spojiti ''neprekinutom vezom''.

– U ovom trenutku 400 milijuna eura nemamo, ali za europske fondove to nije toliko velik projekt. Neću ništa obećavati dok ne dovršimo projekt. Tako se ponaša vlast, a drugi neka pričaju jer drugo i ne znaju – poručio je Milanović oporbi.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić i danas je ponovio da će Hrvatska graditi pelješki most ne uspije li se dogovoriti s Bosnom i Hercegovinom o gradnji koridora kroz Neum. Danas je dodao kako bi novi most mogao biti jeftiniji oko 30 posto.

>>Milanović i Jovanović ispričali se učiteljima zbog manjih plaća

Odzvonilo lihvarima

Važna je odluka i pokretanje registra osoba koje su osuđene zbog djela pedofilije i sličnih povreda djece. Registar neće biti javan, ali će svaka osoba koja ima kontakt s djecom preko posla morati donijeti potvrdu da nije evidentirana u registru. Potrošačkim kreditima s bandera, izgleda, odzvonilo je, jer je Ministarstvo financija odlučilo uvesti veći red u taj dio tako da kamatna stopa više ne može biti veća od 12 posto, a potrošački kredit ne smije se izdavati bez licencije.

Komentara 376

ZX
zark x
11:03 19.07.2012.

Plan 21: --> Premijer Zoran Milanović, govoreći o gradnji pelješkog mosta, rekao je da Vlada ne želi davati obećanja ako nije sigurna da ih može ostvariti.

DU
Deleted user
11:06 19.07.2012.

Bogomdana lokacija za mega marinu, na pola km od jedne od najviše lijepih starih gradskih jezgri Sredozemlja i na par km od aerodroma Split. Sa cjelokupnom infrastrukturom u startu jer je tamo nekoć bilo brodogradilište pa ima svega - od vode, energ. postrojenja, molova itd. Tko je to "zgrabio", napravio je posao za pamćenje jer će tamo niknuti marina nalik na Tivat - domaći meštri će pak dežurati i otklanjati manje kvarove na jahtama, a ostali Trogirani će biti konobari, sobarice, kuhari, vrtlari itd. itd. Sic transit gloria Mundi! Nekoć cijenjeno brodogradilište postaje 5* marina za mega jahte bogatuna...

KO
kompa
14:15 19.07.2012.

što li facebook prosvjednici kažu na ovo ,hoće li ići MIlanoviću i Jovanoviću pod prozor???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije