Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanka opačić

"Nemamo dovoljno vrhunskih menadžera koji bi vodili tvrtke"

SDP (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/5
03.03.2012.
u 13:25

Nije limitiran ni SDP ni HNS. Mi smo mala zemlja u kojoj nema dovoljno menadžera koji su sposobni vrhunski voditi državna i javna poduzeća – kaže Milanka Opačić

Potpredsjednica Vlade Milanka Opačić rezimirala je prvih dan i pol neformalnog "summita" stranke  u Poreču, rekavši da je osamdesetak SDP-ovih ministara i saborskih zastupnika najviše raspravljalo o tome kako poboljšati komunikaciju. Kako između SDP-ovih članova Vlade i njihovih zastupnika u Saboru, tako i komunikaciju između ministara, te kako poboljšati komunikaciju unutar stranke – od vrha prema nižim razinama i obrnuto.

Što treba poboljšati?

–  Pogotovo je važno da naši saborski zastupnici dobivaju više informacijama o zakonima koje priprema Vlada, i da naravno bude brže – rekla je potpredsjednica Vlade Milanka Opačić i kazala da je ona osobno jako zadovoljna radom Vlade u prva dva mjeseca.

Kaže da nema “zbunjenih” ministara, nego da su mnoge zasjenili ministri koji se bave gospodarstvom i financijama. Opačić tvrdi da na radnim sastancima nije bilo velikih prigovora na način na koji njihovi partneri iz HNS-a kadroviraju po državnim i javnim tvrtkama.

– Ma nema nikakvog sukoba. Mi smo nažalost mala zemlja i teško je naći toliko puno vrhunskih menadžera koji bi u kratko vrijeme bili u stanju u kratko vrijeme odraditi vrhunski posao u javnim poduzećima – rekla je Milanka Opačić.

Znači li to da su u pravu svi koji tvrde da su SDP i HNS stranke koje su vrlo limitirane kad je riječ o kvaliteti i kvantiteti vrhunskih stručnjaka u gospodarstvu?

– Ne. Samo želim reći da je Hrvatska jako mala zemlja i da imamo vrlo malo ljudi koji mogu vrhunski odraditi te poslove – rekla je potpredsjednica Vlade.

Opačić se ne slaže s ocjenama mnogih koji tvrde da je njihovo kadroviranje po državnim tvrtkama jednako praksi koju je provodila bivša vlast i da su zapravo isti kao i HDZ.

– Mislim da smo mi puno transparentniji jer vodeće ljude ne biramo na fingiranima natječajima već ih postavljamo direktno. Time preuzimamo i političku odgovornost za njihove rezultate. Mislim da je to puno poštenije – rekla je Milanka Opačić.

Ključne riječi

Komentara 357

BI
Bisera
14:06 03.03.2012.

sposobni javite se

YO
yocko
14:07 03.03.2012.

Ako nema dobrih i pravih menađera u HR.onda po njih u Široki -brijeg tamo čete ih nač sigurno, tako da če vam upropastiti i ovo malo što je ostalo,odnosno što je njima ostalo jer su morali pobjeći od zakona jer su sve upropastili što se je dalo.

OB
-obrisani-
14:03 03.03.2012.

Ako niste bili sposobni preuzeti vlast zašto ste tražili da se upravo za vas glasa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije