Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ PLENKOVIĆ

'Nema zamjene teza, Todorić je došao do Vlade. Agrokor je bio pred stečajem'

Andrej Plenković
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
27.09.2017.
u 10:13

'Što se tiče Agrokora, za hrvatsku Vladu je važno da nema nikakvih zamjena teza'

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu da je, što se tiče Agrokora, za Vladu važno da nema "zamjene teza", odnosno da treba jasno reći da je Ivica Todorić došao do Vlade, a ne obrnuto.


"Što se tiče Agrokora, za hrvatsku Vladu je važno da nema nikakvih zamjena teza. Ono što je bitno i na što treba podsjetiti, uz svu recikliranu hrpu informacija koja se sublimira zadnjih nekoliko dana, (...) je da je Ivica Todorić došao do Vlade, a ne Vlada do Todorića", odgovorio je Plenković novinarima nakon sjednice Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru.

Podsjetio je da se kompanija prije šest mjeseci, nakon snižavanja rejtinga, krize koju je doživjela nakon činjenice da nije mogla dobiti novu likvidnost, našla u poziciji da praktički ide u stečaj - došlo je do blokade, nije bilo opskrbe dućana.

Vlada je tada, pred Uskrs, reagirala doslovno u zadnji trenutak, podsjetio je premijer Plenković i poručio da je reakcijom Vlade, posebnim zakonom o društvima od sistemskog značaja, ne samo omogućeno normalno funkcioniranje kompanije, proces njenog restrukturiranja, "facilitiranje procesa nagodbe s vjerovnicima", nego i stabilnost hrvatske ekonomije, hrvatskog financijskog sustava i u krajnjoj liniji uspješnost najbolje turističke sezone.

Komentara 7

Avatar southman
southman
10:45 27.09.2017.

Zar još ima u hrvatskoj ovakvih maj.una kao što je ovaj gore majmunarko koji vjeruju u ove gluposti što pišu. Osim ako tekst nije smišljeno naručen !?

Avatar majmunranko
majmunranko
10:28 27.09.2017.

Hm, ali Todorić piše nešto sasvim drugo, daje egzaktne podatke o tome da se lex Agrokor počeo pripremati puno prije izbijanja krize, u tajnosti, i od strane javnosti nepoznatih osoba, koje su sada uključene u rad izvanredne uprave. Todorić argumentirano postavlja tezu da se radi o dugo pripremanoj akciji neprijateljskog preuzimanja tvrtke (što je u biznisu potpuno legalno), ali uz pomoć vlade i pojedinaca iz HDZ-a i Mosta (što već nije sasvim legalno). Pri tome je jasan cilj onih koji trenutno kontroliraju situaciju, a to je razbijanje Agrokora i potom jeftino preuzimanje istog od strane stranog kapitala, uz pomoć vlade, pri čemu je ključna posljedica eliminiranje Agrokora (tj. Konzuma) kao konkurencije austrijskim i njemačkim trgovačkim lancima u Hrvatskoj i "regiji" od Slovenije do Makedonije. A kad jednom Interspar i Lidl/Kaufland zauzmu 80% maloprodaje, bit će druga priča za sve, naročito za domaće dobavljače.

BI
binki
10:48 27.09.2017.

Kako ne vjerovati hdzu, stranci poštenih ,kalmeta,vidošević,barišić,karamarko,sanader,polančec,rojs,rimackirin.... Sve poštenjačine,hrvati i domoljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije