Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju: Darinko Kosor

'Nema veze što smo premijerka i ja rođaci, politički ostajemo HDZ i HSLS'

Darinko Kosor
Franjo Lepan/24sata
15.11.2009.
u 18:55

"Na prvi sastanak s premijerkom ne dolazim s primjedbama, ali ću joj prenijeti svoj plan pozicioniranja liberala u koaliciji i na političkoj sceni."

Novi šef HSLS-a Darinko Kosor očekuje već sutra razgovore s premijerkom Jadrankom Kosor o suradnji.

Hoće li vašoj komunikaciji s premijerkom pomoći to što ste u rodbinskoj vezi?

Sigurno je da će atmosfera biti opuštenija, s više povjerenja. No, politički će odnos biti isti kao i kad je Đurđa Adlešič vodila HSLS. Premijerka i ja predstavljamo svoje stranke i programe.

Kojim putem kreće HSLS?

Jasnijim i glasnijim. Moramo biti prepoznatljivi po idejama i programima. Prioritet će nam biti gospodarstvo, porezi i pravosuđe. Tražit ćemo svoje mjesto kao liberalna opcija. Ići ćemo prema Vladi i Saboru s prijedlozima. Nećemo previše kritizirati, bit ćemo konstruktivni i inicijativni.

Bojite li se da vas ne optuže za oporbenjaštvo prema vlasti u kojoj sudjelujete?

Ne možemo biti samo dio inventara u koaliciji. Uostalom, ako važni zakonski prijedlozi stižu s Predsjedništva HDZ-a, što bi bilo problematično ako nešto dođe s Predsjedništva HSLS-a? Bilo je pogrešno što i dosad nismo tako radili.

Ostaje li Đurđa Adlešič potpredsjednica Vlade?

Ostaje. Računam na odličnu suradnju s njom.

Kako to da vi nemate ambiciju ući u vladu?

Nemoguće je raditi dva posla. HSLS-u treba predsjednik koji će 10 sati dnevno raditi za stranku. Što će biti kad dođu izbori, drugo je pitanje. Nakon idućih izbora, inzistirat ćemo na ministarskom resoru. Sad takav zahtjev nije realan.

Hoće li se Dražen Budiša vratiti u HSLS?

Bilo je razgovora, ali dok Dražen ne donese odluku, ne želim o tome govoriti. Želim da se vrati u stranku jer nije dobro da čovjek koji je pisao povijest HSLS-a nije aktivan. Usto, 70 - 80 posto članova želi da se vrati.

Govorili ste da su prijevremeni izbori izgledni. Ne vjerujete u ovu koaliciju?

Prijevremenih se izbora ne treba bojati. Ako bi bili u jesen 2010., i ne bi bili prijevremeni. No, HSLS neće rušiti koaliciju.

Kakav će u vrijeme idućih izbora biti odnos liberala prema HDZ-u i SDP-u?

U našem programu piše da HSLS mora biti na istoj distanci od ljevice i desnice. Toga se treba držati, a ja nemam predrasuda ni prema kome. Osuđeni smo na koalicije. No, ne smijemo biti ničiji privjesak.

U SDP-u se nadaju da ćete vi srušiti koaliciju jer ste išli s Milanovićem u školu?

Ha, ha, ha... Drago mi je da HSLS vole i u HDZ-u i u SDP-u...

Ključne riječi

Komentara 24

MA
Markoc
19:23 15.11.2009.

Da ama baš nikakve veze nema što su premijerka (predsjednica HDZ-a) i predsjednik HSLS-a istog prezimena.Da slučajno SDP-ov predsjednik ima prezime od predsjednika države vjerojatno bi ga razapeli.

PR
Protivcenzure
19:53 15.11.2009.

i čak nakon ovoga još ima nekih koji ne vjeruju da je HSLS potpisom koalicije ušao u smrtonosni zagrljaj hdza zauvijek.

RA
ramirna
09:11 07.12.2009.

ma bravo gorane baš imaš lepo ime i ti si pozvan da nekoga prozivaš zbog nacionalnosti samo zato što si patološki opterećen vjerojatno hdz-om, pa bi sada popljuvao sve što nije sdp a de nam navedi kolko to ima hrvata u tom tvom sdp-u pa ti sebi uzimaš za pravo paralalno biti sdp-ovc za bradstvo jedinstvo i biti šovinist, medo plišani isti si viriguz kao i ovaj jadnik darinko kosor koji povlači paralelu između partijice sa dva mandata i državotvorne stranke sa 70 mandata ,jadnik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije