Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slunjska vlast

Nema sluha za ostvarenje projekta jezera Furjašnica

rendulic
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
13.03.2014.
u 13:01

Problem je što nema novca. Pogon ili dva sa stotinu zaposlenih bio bi spas za Slunj - kaže gradonačelnik Željko Rendulić o svojih šest mjeseci vladanja

Što smo radili? Uglavnom na racionalizaciji, da oslobodimo novac za investicije i financiramo projekte. Razdvojili smo komunalnu tvrtku što smo morali po zakonu, nastavili sanaciju Starog grada, uredili groblja, postavili sanitarni čvor u Rastokama...

To je samo dio ostvarenog u šest mjeseci. Neuspjehom smatram što nismo uspjeli zainteresirati mjerodavna ministarstva i investitore za projekt izgradnje jezera Furjašnica. Dio problema leži u nerazumijevanju, ali činjenica je i da nema novca.

Cilj nam je opremiti zemljište na kojem će biti jedan ili dva pogona sa stotinu zaposlenih. To bi bio spas za Slunj – poručio je gradonačelnik Slunja Željko Rendulić govoreći o svom radu od 1. srpnja do 31. prosinca 2013.

Ukazao je i da Grad u ovom trenutku ne raspolaže vlastitim zemljištem koje bi mogao ponuditi potencijalnim investitorima. Stoga su se okrenuli zoni male privreda koja je prostorno bliže postojećoj komunalnoj infrastrukturi.

Oporbeni HDZ pohvalio je potez smanjivanja komunalnog doprinosa što smatra najvećim plusom aktualne vlasti. No, imaju i primjedbi.

– Kao građanin najviše zamjeram donošenje Odluke o nesretnim psima, gašenje javne rasvjete, ali i nedostatak komunikacije prilikom donošenja nekih točaka. Usvajanje pojedinih odluka izgledaju revanšistički, kao primjerice otpuštanje vozača – rekao je Davor Požega.

Gradonačelnik je odgovorio da ga boli takav izraz i da sve što ‘pipnu’ ima veze sa HDZ-om s obzirom da su vladali godinama.

– Vozač nije otpušten, nego mu je ponuđeno drugo radno mjesto u skladu sa njegovom spremom. Budimo ozbiljni i odgovorni. Molim da drugi puta kod donošenja prijedloga kažete koliko to košta i čega ćemo se odreći, odnosno kome ćemo uzeti– kazao je Rendulić i priznao da bi komunikacija mogla biti bolja.

No, na primjedbu da dosad u HDZ-u nije imao s kime razgovarati odgovorila je Ivanka Magdić. Poručila je da stranka nije obezglavljena, da imaju povjerenika i normalno funkcioniraju. Dosadašnjem radu prvog čovjeka Slunja zamjera nedorečenosti koje se, kako kaže, provode pod racionalizacijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije