Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opći sindikat MUP-a:

Nema šanse da ove majice izdrže jedno ljeto, a kamoli dvije godine

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
27.06.2014.
u 07:50

Lopovi će po mirisu znati kada ide policija koliko se u tim majicama znoji – kaže Siniša Mihelić, predsjednik Općeg sindikata MUP-a

Iako nisu još svi policajci zadužili po četiri nove polo-majice, primjedbe na njihov izgled i kvalitetu ne prestaju. Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, kaže da je proizvođač majica Galeb, no Siniša Mihelić, predsjednik Općeg sindikata MUP-a, upozorava da na deklaraciji to nigdje ne piše niti ima ikakva jamstva koliko dugo jedna majica može trajati. Predviđeno je da to bude dvije godine:

– Onaj tko shvaća što je higijena zna da se majica nosi jedan dan. Policajci koji su dobili četiri majice u 120 dana ljeta oprat će svaku 30 puta. Nema šanse da ove toliko izdrže. Rukovoditelji dobivaju samo dvije majice pa izračunajte koliko je to pranja. S druge strane, lopovi će sada po mirisu znati kada ide policija. U ovima se toliko znojiš pa se smrad ne može skriti – kaže Mihelić.

"Umjesto policija piše poli – kao da su salama"

Iako se sindikat usmeno informirao u Ministarstvu gospodarstva pa su tako doznali što sve deklaracija treba sadržavati, zatražit će i pisano očitovanje:

– Te majice nisu ni dva mjeseca u uporabi, a na njima već otpadaju slova pa nekim kolegama na leđima umjesto policija piše poli – kao da su salama. Neke majice imaju na lijevom, neke na desnom, a neke na oba rukava našivenu oznaku sa zastavom. Ova nabava nije donijela nikakve uštede, već je bačen novac poreznih obveznika. Ako se u ovoj državi sve može prolongirati, onda se mogla i nabava majica jer su policajci proteklih godina napunili ormare košuljama koje se sada izbacuju iz uporabe. Doduše, neki još uvijek nose i njih pa je policija sada šarena i smiješna – rekao je Siniša Mihelić.

Zamjera on i to što policajci nemaju kamo staviti policijske značke pa o svom trošku moraju nabavljati kožnate etuije.

>>Policajac: Ministre, biste li vi odjenuli ovako lošu majicu i predstavljali državu?

Komentara 24

GO
google385
08:00 27.06.2014.

ja mislim da ce majice izdrzati duze nego vlada jesu slabe su i nekvalitetne ali su kvalitetnije od vlade

VE
vezana
08:45 27.06.2014.

Javna nabava vam je namještena, hoće li konačno i "taj" netko tko je izabrao ponuđača odgovarati!!! Javna je tajna da su nestajali kvalitetni materijali koji su bili dostavljeni kao uzorci u postupku javne nabave. Žalosno je kad korupcija ima toliko snage da čak i u MUPu zrije kriminal. Zašto Čateks nije radio uniforme?!?! stavar je jednostavna, dati na analizu tkanje, pa ćemo vidjeti gdje je u stvari i bila "proizvodnja" ovih majica. Nigdje se ne navodi koliko je koštao komad takve jadne majice.

MA
matador007
09:29 27.06.2014.

Brinem se o uniformi jednog policajca već 22 godina.Nisu bajne ni sjajne,ali sa malo truda i dobre volje da se održati ih dugo. Ja osobno ove majice perem ručno.I pazim da se suše u hladu,da ne gužvam slova na leđima.Moždaa je to nekome smiješno,ali u vrijeme kada je narod sve siromašniji,a vladajući sve bahatiji,ono što slijedi može samo biti gore,a ne bolje.Uniforme su zaista katastrofa,ali ima i većih u ovoj zemlji.Gospodin Jagić kokodače zbog uniformi,da je barem bio tko glasan dok su policajcima skidali od plaće sve što se moglo i dalo.Sada neka šuti i neka se drži one svoje da je kriza i da svatko mora malo otrpjeti.Njemu je sigurno najteže u klimatiziranoj kancelariji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije