Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nema šanse da ove majice izdrže jedno ljeto, a kamoli dvije godine

Lopovi će po mirisu znati kada ide policija koliko se u tim majicama znoji – kaže Siniša Mihelić, predsjednik Općeg sindikata MUP-a
27. lipnja 2014. u 07:50 24 komentara 4476 prikaza
policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Iako nisu još svi policajci zadužili po četiri nove polo-majice, primjedbe na njihov izgled i kvalitetu ne prestaju. Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije, kaže da je proizvođač majica Galeb, no Siniša Mihelić, predsjednik Općeg sindikata MUP-a, upozorava da na deklaraciji to nigdje ne piše niti ima ikakva jamstva koliko dugo jedna majica može trajati. Predviđeno je da to bude dvije godine:

– Onaj tko shvaća što je higijena zna da se majica nosi jedan dan. Policajci koji su dobili četiri majice u 120 dana ljeta oprat će svaku 30 puta. Nema šanse da ove toliko izdrže. Rukovoditelji dobivaju samo dvije majice pa izračunajte koliko je to pranja. S druge strane, lopovi će sada po mirisu znati kada ide policija. U ovima se toliko znojiš pa se smrad ne može skriti – kaže Mihelić.

"Umjesto policija piše poli – kao da su salama"

Iako se sindikat usmeno informirao u Ministarstvu gospodarstva pa su tako doznali što sve deklaracija treba sadržavati, zatražit će i pisano očitovanje:

– Te majice nisu ni dva mjeseca u uporabi, a na njima već otpadaju slova pa nekim kolegama na leđima umjesto policija piše poli – kao da su salama. Neke majice imaju na lijevom, neke na desnom, a neke na oba rukava našivenu oznaku sa zastavom. Ova nabava nije donijela nikakve uštede, već je bačen novac poreznih obveznika. Ako se u ovoj državi sve može prolongirati, onda se mogla i nabava majica jer su policajci proteklih godina napunili ormare košuljama koje se sada izbacuju iz uporabe. Doduše, neki još uvijek nose i njih pa je policija sada šarena i smiješna – rekao je Siniša Mihelić.

Zamjera on i to što policajci nemaju kamo staviti policijske značke pa o svom trošku moraju nabavljati kožnate etuije.

>>Policajac: Ministre, biste li vi odjenuli ovako lošu majicu i predstavljali državu?

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • google385:

    ja mislim da ce majice izdrzati duze nego vlada jesu slabe su i nekvalitetne ali su kvalitetnije od vlade

  • vezana:

    Javna nabava vam je namještena, hoće li konačno i "taj" netko tko je izabrao ponuđača odgovarati!!! Javna je tajna da su nestajali kvalitetni materijali koji su bili dostavljeni kao uzorci u postupku javne nabave. Žalosno je kad korupcija ima toliko ... prikaži još! snage da čak i u MUPu zrije kriminal. Zašto Čateks nije radio uniforme?!?! stavar je jednostavna, dati na analizu tkanje, pa ćemo vidjeti gdje je u stvari i bila "proizvodnja" ovih majica. Nigdje se ne navodi koliko je koštao komad takve jadne majice.

  • matador007:

    Brinem se o uniformi jednog policajca već 22 godina.Nisu bajne ni sjajne,ali sa malo truda i dobre volje da se održati ih dugo. Ja osobno ove majice perem ručno.I pazim da se suše u hladu,da ne gužvam slova na leđima.Možda ... prikaži još!a je to nekome smiješno,ali u vrijeme kada je narod sve siromašniji,a vladajući sve bahatiji,ono što slijedi može samo biti gore,a ne bolje.Uniforme su zaista katastrofa,ali ima i većih u ovoj zemlji.Gospodin Jagić kokodače zbog uniformi,da je barem bio tko glasan dok su policajcima skidali od plaće sve što se moglo i dalo.Sada neka šuti i neka se drži one svoje da je kriza i da svatko mora malo otrpjeti.Njemu je sigurno najteže u klimatiziranoj kancelariji.