Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvoj, A ne gašenje

Nema panike: Hrvatski studiji se ne gase, a studij psihologije jača

\'Gradska Zagreb Hrvatska 23.05..2009. 1. kampusijada - promocija prvostupnika Hrvatskih studija, sportske igre, sajam knjiga starina, ploca. Mjesto odrzavanja manifestacije studentski kamp Borongaj.
Anto Magzan/Arhiva VL
08.03.2012.
u 19:40

Informacija o gašenju Hrvatskih studija dolazi iz redova vanjskih suradnika koji zapošljavanjem devetero docenata gube statuse i honorare

Hrvatski studiji ne ukidaju se i neće se pripajati Sveučilištu, a studij psihologije jača – poručili su rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš i voditelj Hrvatskih studija Zvonimir Čuljak. Demantirali su time vijest o gašenju studija psihologije, a potom i pripajanje HS-a Filozofskom fakultetu.

Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje, doznali smo, u jednom je trenutku razmatralo mogućnost da ukine dopusnicu Hrvatskim studijima za studij psihologije zbog nedovoljnog broja kadrova, no to se nije dogodilo, a u međuvremenu je nađeno i rješenje.

– Nema govora o namjeri preuzimanja ili gašenja psihologije nego je riječ o namjeri uređivanja i jačanja Hrvatskih studija i Filozofskog fakulteta – objasnio je za Večernji list rektor Bjeliš.

– Samo tri predavača na studiju psihologije bili su stalno zaposleni na HS-u, a većina su bili vanjski suradnici – objašnjava rektor te dodaje kako su to možda razlozi nezadovoljstva zbog kojega se i proširila vijest o ukidanju psihologije na HS-u.

– No – dodaje Bjeliš – pronađen je način da se stanje stabilizira, a i Ministarstvo je odobrilo otvaranje devet docentskih mjesta na psihologiji. To je tek prvi korak jer, s obzirom na potrebe za studijem psihologije koje imaju i drugi fakulteti – Kineziološki, Medicinski, Učiteljska akademija... – bilo bi dobro da je psihologija ujedinjena. Ideja koju sam predložio Senatu i koju je Ministarstvo podržalo jest da organiziramo objedinjeni studij na Filozofskom fakultetu te napravimo jak studij psihologije s kadrovima s Hrvatskih studija, Filozofskog te stručnim vanjskim suradnicima – objasnio je rektor zaključivši kako mjesta ima za sve.

Komentara 5

BI
Bisera
22:00 08.03.2012.

odlično a gje se budu zaposlilil naši mladi intelektualci

HR
hrkomentar
12:23 09.03.2012.

G. profesoru Rektoru bi u najmanju ruku trebalo dodijeliti neku znanstvenu nagradu. Nagradu očito da neće zaslužiti u svome području znanstvenog djelovanja već u disciplini proširenja logike kao discipline zaključivanja.. I naravno da neće ukiniti psihoterapiju na Hrvatskim studijima većveć je proširiti tako da će je prebaciti na Filozofski. Predlažem mu da na taj način proširi zagrebačko sveučilište i predloži da se Sveučilište u Zagrebu spoji sa oxfordom, yaleom ili sveučilištem u beogradu.. Tako će se proširiti i biti još jače.. bože što smo mi skrivili da imamo tako pametne profesore po fakultetima.. koliko bi nam bilo bolje kad bi samo malo bili gluplji.

DA
dangubavac
14:28 09.03.2012.

Prvo psihologija pa sociologija, pa zašto bi se onda tu stalo? Napravit ćemo fuziju i na povijesti i na filozofiji. Živjela racionalizacija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije